ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce sanse am sa primesc bonusul anual promis la angajare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


M-am angajat in data de 11 aprilie 2016 la o societate de consultanta in pozitia de Manager Serviciu clienti. In scrisoarea de angajare societatea a mentionat ca am dreptul sa primesc un bonus anual stabilit pe baza indeplinirii obiectivelor si depinzand de realizarile socitatii din Romania cat si ale grupului din care face parte societatea. Aceasta clauza nu a fost insa mentionata in contractul individual de munca.
La inceputul anului 2017 am efectuat evaluarea angajatilor si am propus cresteri salariale si bonusurile anuale in functie de sumele bugetate in cursul anului 2016 respectiv 1,5 salarii pentru subordonatii mei (3) cat si pentru mine.
Seful mi-a raspuns in scris (mail) ca pentru mine si inca una dintre colegele angajate in cursul anului 2016 nu va fi posibil sa primim bonusul integral ci va fi proportional cu lunile lucrate. I-am transmis ca sunt de acord cu propunerea sa si ca astept sumele finale in luna aprilie (cand urma sa primim efectiv bonusurile).
La inceputul lunii am intrebat daca sumele au fost aprobate de conducere si mi s-a transmis ca nu, dar ca vor veni pana la sfarsitul lunii.
Intre timp am aflat ca am ramas insarcinata si ca e posibil sa fie o sarcina cu complicatii care va necesita repaus la pat (am 36 de ani). Mi-am anuntat imediat seful gandidu-ma ca trebuie neaparat sa stie pentru a gasi cat mai repede un inlocuitor astfel incat sa asiguram bunul mers al societatii din Romania( mentionez ca suntem doar 4 angajati si nici una dintre colegele mele nu poate prelua activitatea mea).
La o saptamana dupa ce am anuntat despre starea mea, am primit aprobarea bonusurilor doar pentru colegele cu vechime, pentru mine si colega angajata de mine in cursul anului trecut nu primim nimic motivandu-se ca nu avem un an intreg lucrat in firma.
Mentionez ca pana la acest mail nu am primit nici o alta informare din partea conducerii cu privire la aceasta regula, iar seful mi-a spus ca este o practica "comuna" dar nescrisa - adica nu exista un regulament clar cu privire la aceste bonusuri.
De asemenea mentionez ca bonusurile celor doua subordonate vechi au fost de 2 salarii (nu 1,5 cum propusesem eu ca si coordonator, si cum fusese prevazut in buget).
Mi-am intrebat seful daca aceasta decizie are legatura cu faptul ca sunt insarcinata la care mi s-a raspuns ca nu, ca aceasta decizie a fost luata de el inca din ianuarie (cu toate ca in mailurile din ianuarie mi-a scris ca vom primi bonusuri toti).
In ultimul mail trimis catre sef i-am transmis ca ma consider discriminata, i-am re-transmis mailurile in care mentiona alte criterii de acordare a acestor bonusuri, si i-am subliniat ca practica nu a fost transparenta si justa. Pana acum nu am primit un raspuns oficial din partea lui.

Intrebarea mea este daca am vreo sansa de a obtine acest bonus in conditiile in care nu este trecut in contractul individual de munca.
(seful meu este cetatean francez stabilit in Turcia iar activitatea societatii sin Romania este coordonata de mine la nivel operationa; administaratorul este cetatean francez stabilit in China)

Oana Oana
 User  Oana Oana
a intrebat la 28 Apr. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024