ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum se aplica Ordinul MAI 101 din 01.07.2014?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna seara,
Majorarile salariale pt. personalul MAI care desfasoara activitati in zilele de repaus saptamanal, sarbatori legale,se aplica in conditiile programului normal de lucru? Adica daca un salariat MAI efectueaza in iulie184 ore (programul normal, fara ore suplimentare) si are 48 ore efectuate Sambata si duminica, are dreptul la acordarea a 48 ore liber luna urmatoare sau 75% platit?
Asa se aplica Ordinul 101/2014?
Va multumesc.

Adaugata in: Drepturi salariale
Gabi Vaida
 User  Gabi Vaida
a intrebat la 28 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabi Vaida
 User Gabi Vaida
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Iul. 2014
Va multumesc !!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului gabi vaida la 29 Iul. 2014
V-am redat mai jos ce prevede legea. Daca nu puteti acorda liber corespunzator cf. OUG 103/2013 pentru cele 48 de ore lucrate in zile de weekend ii majorati salariul cu cei 75%.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabi Vaida
 User Gabi Vaida
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Iul. 2014
184 de ore lucrate in luna iulie este programul normal de lucru (23 zile lucratoare x 8 ore/zi =184 ore. Din aceste 184 ore a programului normal de lucru un angajat al MAI a efectuat 48 ore sambata si duminica. Aceste ore i le acord liber in perioada urmatoare? in august ii reduc timpul normal de lucru cu 48 ore, de exmplu? Sau daca nu am posibilitatea, atunci le platesc cu 75%?
Nu ma refer sub nici o forma la orele suplimentare efectuate peste timpul normal de lucru!!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Iul. 2014
Daca timpul astfel lucrat nu se poate compensa cu timp liber corespunzator asa cum prevede OUG 103/2013 atunci se va recurge la majorarea prevazuta de Ordinul 101/2014.

ART. 3
(1) Personalul M.A.I. care desfăşoară activităţi ?n zilele de repaus săptăm?nal, de sărbători legale şi ?n celelalte zile ?n care, ?n conformitate cu reglementările ?n vigoare, nu se lucrează beneficiază de o majorare de 75% din solda lunară/salariul de bază prevăzută/prevăzut de legislaţia ?n vigoare la data de 31 decembrie 2009, denumită ?n continuare majorare, dacă timpul astfel lucrat nu se poate compensa cu timp liber corespunzător, ?n condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013, aprobată cu completări prin Legea nr. 28/2014, cu modificările şi completările ulterioare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Iul. 2014
184 de ore lucrate intr-o luna cu siguranta insumeaza si munca suplimentara pentru ca se depasesc orele lucratoare din luna. Pentru salariatii din sistemul bugetar munca suplimentara, din timpul repausului saptamanal sau al sarbatorilor legale se compenseaza doar cu timp liber corespunzator cf. OUG 103/2013.

Art. 9. - (1) In anul 2014, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024