ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Compesarea in bani a concediului de odihna neefectuat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Angajatorul refuza compesarea in bani a concediului de odihna neefectuat, mai mult a conditionat plata salariului prin semnarea unei declaratii prin care recunosc ca am primit drepturile salariale la zi si ca nu mai amlte pretentii financiare. Avand nevoie de bani pentru o urgenta medicala am semnat aceea declaratie. In cazul de fata se aplica art.38 din Legea 53/2003?

Octavian Draghicioiu
 User  Octavian Draghicioiu
a intrebat la 21 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Iun. 2015
La incetarea contractului individual de munca, angajatorul este obligat sa va compenseze in bani zilele de concediu de odihna neefectuat. Daca refuza acest lucru il puteti actiona in instanta.Chiar daca ati semnat acea declaratie, aceasta va fi lovita de nulitate absoluta.Prin urmare angajatorul nu va putea invoca in favoarea sa faptul ca exista un act prin care s-au limitat drepturile dumneavoastra.
Prin articolul 38, legiuitorul a instituit o masura de protectie a salariatilor ce consta in interdictia de a renunta la drepturile ce le sunt recunoscute de lege(drepturile enumerate la art 39 din Co dul muncii).
O asemenea interdictie se impune pentru a evita abuzurile angajatorilor constand in determinarea salariatilor sa renunte la drepturile lor.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024