ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt Alexandru si vreau si eu un raspuns la o intrebare. Am lucrat cu contract de munca la o benzinarie din data de 01-10-2012 pana la 30-11-2012 si din motive de stres pe care ti le impun si un salariu 760 pe hartie si 540 in mana mi-am dat demisia cu art 31 ali 3 pentru ca aveam si o perioada de proba de 90 de zile. Sefii mei spun ca mi-am facut rau singur cu articolul asta ca daca vreau pe urma sa ma angajez undeva o sa am probleme. Poate cine stie ce-mi trec ei acolo? Si inca ceva vreau sa stiu daca trebuie sa-mi plateasca cele trei zile de concediu de care am dreptul sau nu am? Ei spun ca eu nu au cum sa-mi plateasca ca nu am dreptul ca am doar doua luni, dar cam toata lumea care se angajeaza la ei pleaca ca nu le convin cu banii si cu multe altele. Ne-au dat si bonuri dar la cine pleaca au zis ca nu le mai dau pe ce au lucrat. Va multumesc.

Adaugata in: Drepturi salariale
Alexandru Negrila
 User  Alexandru Negrila
a intrebat la 04 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alexandru Negrila
 User Alexandru Negrila
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Dec. 2012
In contractul de munca nu scrie ca se acorda tichete de masa si ei profita de asta si spun ca nu sunt obligati sa mi le dea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2012
Salariul de pe hartie este cel brut, iar ce luati in mana este salariul net, care va fi intotdeauna mai mic pentru ca brutul contine si contributiile plus impozitul pe care angajatorul le retine si le vireaza la stat.

Zilele de concediu ar trebui platite. Daca ati lucrat doua luni iar contractul a fost incheiat pe perioada nedeterminata aveati dreptul la un minim de 20 de zile lucratoare concediu anula, pentru 2 luni CO aferent fiind intr-adevar de 3 zile. Daca la incetarea contractului de munca aceste zile au ramas neefectuate ai ar trebui sa vi le plateasca asa cum prevede legea.

Nici cu bonurile nu este in regula. Chiar daca ati plecat din propria initiativa, ei ar trebui sa va acorde toate drepturile salariale conform negocierii din contractul de munca, aferente perioadei lucrate pana la incetarea contractului. Plata drepturilor salariale se face la lichidare sau cel tarziu in ziuastabilita prin Regulament intern si contractul de munca pentru plata salariului. Daca nu se intampla astfel, puteti actiona angajatorul in instanta pentru recuperarea acestor drepturi.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024