ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu maternal(contract determinat)


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,sunt gravida in 28 saptamani si am un contract determinat la locul de munca pana in 20 mai.in 6 mai intru in prenatal si sunt in concediu medical toata luna lui aprilie.acum 2 zile am aflat ca din 20 mai imi suspenda contractul de munca.este posibil asa ceva daca sunt in prenatal?pot sa ma angajez undeva daca sunt in prenatal?o zi buna!

Adaugata in: Drepturi salariale
Bohan Ana Maria
 User  Bohan Ana Maria
a intrebat la 10 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2015
Concediul de maternitate este concediu medical iar acordarea lui duce la suspendarea de drept a contractului de munca, deci este prefect legala o astfel de masura. In cazul dvs insa tind sa cred ca este maidegraba vorba de incetarea contractului de munca in urma expirarii termenului contractual. Insa si aceasta masura este legala. Contractul de munca poate inceta de drept si in timpul concediului medical, indiferent de natura lui, mai ales cel incheiat pe perioada determinata. Concediul de maternitate il puteti efectua pana la sfarsit fara probleme, iar dupa perioada de lauzie de 42 de zile intrati in CIC cu indemnizatie daca aveti venituri realizate in cele 12 luni anterioare datei nasterii. Puteti incerca si sa va angajati, dar nu veti putea lucra in timpul prenatalului, concediul va suspenda contractul. Cel mai bine ar fi sa mergeti mai departe cu acest concediu si sa intrati apoi in CIC. Cel mult sa incercati o colaborare sau un part time dupa ce intrati in crestere copil dar cu conditia sa nu realizati un venit mai mare de 3000 lei / an ca sa nu pierdeti indemnizatia de crestere copil. Cam acestea ar fi optiunile dvs. in prezent, pe baza datelor expuse.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024