ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

corectii revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
daca am inregistrat 3 contracte succesive gresite in revisal (cum am procedat inca din august 201: am introdus primul contract pe perioada determinata, la expirare nestiind cum sa procedez . Pentru prelungire am intrat pe acelasi contract, am modificat nr contract si perioada contract, data contract a ramas cea de la primul contract fiindca nu imi dadea voie sa modific si l-am transmis ).

In 2013 am avut probleme in ideea ca atunci cand un salariat s-a dus la somaj aparea din cele 3 contracte sucesive decat ultimul cu nr contract, dar cu data contract de la primul din cele 3 si perioada de ultimul contract, iar cand intru in istoricul unuia din contract imi apar si celelalte contracte.
Am fost la ITM Gorj- la informatician au zis sa intru pe activare contract apoi pe corectie, sa fac modificarile (am modificat si nr contract), apoi sa il incetez si asa la fiecare contract gresit, iar primele 2 contracte care nu se regasesc din cele 3 consecutive sa intru pe inregistrare contract si sa le adaug asa cum este corect sa se inregistreze un contract.
Mentionez ca pe 2013 aveam contracte inregistrate corect la care nu am umblat, care se vedeau corect si la ei. Acum dupa ce am procedat cum mi-a zis informaticianul cu contractele gresite (ce am explicat mai inainte procedura de introducere a acestora) s-a constat ca o parte din contracte nu se regasesc transmise atat din cele nou introduse (din 2011 -2012) cat si cele pe 2013, sa imi zica ca acele contracte se regasesc in istoricul altui contract. La mine acum in revisal si in raport salariat apar toate contractele bine, dar la ei nu.
Ei zic ca orice modificare fac se suprapune peste cele transmise ulterior, si daca intra pe istoric contract apar si celelalte contracte si nu stiu in nici un fel cum sa remediez greseala.

Mentionez ca am salariati care au cate 3 perioade succesive (deci 3 contracte) iar dupa cateva luni au mai fost angajati si mai au inca 3 perioade consecutive, deci au din august 2011 si pana in prezent cate 9 contracte.
Ce pot face?
Multumesc!


Adaugata in: Drepturi salariale
Nune Daniela
 User  Nune Daniela
a intrebat la 20 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Nov. 2013
In primul rand ca, daca intr-adevar acesti salariati au cate 9 contracte de munca succesive incheiate cu dvs, fiecare dintre ei, atunci ati incalcat legea. Limita legala a unor CIM succesive ce pot fi incheiate intre aceleasi doua parti este de 3. Iar aceste contracte se incheie la intervale maxime de 3 luni si nu depasesc o durata de 12 luni fiecare. Sunteti in neregula din punct de vedere legal si procedural.

Referitor la erorile aparute in Revisal, singurul lucru la care ma pot gandi este ca nu ati operat corect contractele respective.

Orice contract de munca se opereaza anterior inceperii activitatii, iar incetarea lui se opereaza in ziua incetarii, contractul urmator la fel, se opereaza inaintea inceprii activitatii si incetarea in data incetarii (sau la data la care luati la cunostinta, acolo unde este cazul).

Daca aceste contracte au fost de fapt prelungite prin acte aditionale atunci nu vorbim de succesivitatea lor, ci de prelungiri. Sunt cateva neclaritati aici, se pare.

Iar inainte de a trimite catre ITM Revisal modificate comunicati-le printr-o adresa ce erori au aparut ca sa fie totul in regula, sa nu se suprapuna la ei registrele si cu date gresite.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024