ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cu ce data intra in vigoare o decizie?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O decizie de modificare de salariu poate sa intre in vigoare la o data anterioara? Adica decizia este data cu 15 ale lunii, dar in decizie scrie ca se pune in vigoare incepand cu 1 ale lunii, deci anterior.

Ben Berta
 User  Ben Berta
a intrebat la 16 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ben Berta
 User Ben Berta
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Iun. 2014
Va multumesc mult pentru raspuns, asa stiam si eu, dar in conditiile in care directorul economic nu este de acord sa plateasca incepand cu data de 1 ale lunii, ci cu data deciziei, adica 15 ale lunii, ce se poate face?
Precizare: In actul aditional si in decizie este stipulat faptul ca drepturile salariale se modifica incepand cu 1 ale lunii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Iun. 2014
Modificarea salariului se poate face prin decizie numai daca aceasta este impusa printr-un act normativ, asa cum se intampla in cazul salariului minim pe economie, sau daca vorbim de o masura temporara precum o sanctionare disciplinara temporara, reduceriea / intreruperea temporara a activitatii sau reducerea programului de la 5 la 4 ore. In orice alte situatii modificarea se face prin act aditional semnat de cele doua parti. Actul se poate incheia in 20 de zile lucrataore de la data aparitiei modificarii, iar in Revisal modificarea se opereaza in ziua anterioara implinirii acestui termen, deci in 19 zile lucratoare de la data aparitiei ei. Data modificarii in cazul de fata este 1 a luni. Si in cazul deciziei se aplica acest termen, iar daca va referiti la modificarea salariului minim din luna iulie de exemplu, la 900 lei brut, modificarea se va putea opera pana pe data de 29 a lunii iulie.

In concluzie, o decizie sau un act aditional incheiat in data de 15 cu aplicarea unei modificari din data de 1 a aceleiasi luni respecta termenele legale in privinta intocmirii documentului si aplicarii modificarii. Conditia este sa fie intocmita in conditiile legii aceasta decizie.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Marius Ion Viviana Serni G Stancu Radu Anton alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024