ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum imi pot recupera drepturi salariale pierdute ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am revenit din concediu crestere copil pana la doi ani de o luna si jumatate, mai exact din 21 octombrie. Am fost incadrata conform legii in baza aceluiasi contract si cu aceleasi venituri, doar ca dupa o luna jumatate am constatat ca bonurile de masa de care eu am beneficiat pana la data cand am ramas in concediu de maternitate acum nu mi se mai dau. Chiar daca legea spune clar "aceleasi drepturi salariale". Am intrebat conducerea si a spus sec  "nu se mai dau bonuri de masa", dar ceilalti angajati au primit contravaloarea lor la salariu printr-un act additional inainte de revenirea mea cu aproape un an de zile. Deoarece nu-mi puteau modifica cim deoarece era suspendat, mi se pare normal ca acum acest drept sa-mi fie dat la fel ca si colegilor mei. Ce pot face mai departe? Totodata vreau sa va spun ca nici atunci cand mi-au eliberat adeverinta salariala cu veniturile mele pe ultimele luni nu au fost de accord sa-mi treaca si contravaloare bonurilor de masa desi erau impozabile, abia dupa un scandal mi-au schimbat adeverinta.
Trebuie sa va spun ca ocup un loc de contabil intr-un ONG si vreau sa stiu daca imi pot recupera acest drept fara sa ma trezesc ca se folosesc de te miri ce art. de lege pe care nu il cunosc. Doresc sa-i actionez in justitie deoarece vor sa ma dea si afara pt ca imi revendic drepturile furate. Va multumesc anticipat.


Elena Baumann
 User  Elena Baumann
a intrebat la 23 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Nov. 2013
Aveti si legea 202/2002 privind egalitatea de sanse intre femei si barbati in favoarea dvs. In cuprinsul ei este prevazuta obligatia angajatorului de a va reprimi dupa CIC pe aceleasi post sau unul similar, cu salariul cel putin egal cu cel detinut la intrarea in concediu si sa vi se aplica toate modificarile in sensul imbunatiarii conditiilor de munca, modificari de care ati fi avut dreptul in perioada in care ati lipsit.

Art. 10
(8) La incetarea concediului de maternitate, a concediului pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca ori la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente, si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Nov. 2013
Tichetele de masa sunt un adaos salarial care se acorda in functie de fiecare angajator, iar acordarea lor este prevazuta de obicei in Regulamentul Intern sau CCM. Daca RI a fost modificat intre timp si eliminata acordarea acestor tichete atunci din acest punct de vedere nu este incalcata nicio lege. Insa, cat timp exista salariati in unitate care au primit o majorare a salariului ca urmare a eliminarii tichetelor de masa din venitul salarial, ar trebui si dvs sa vi se aplice aceeasi regula. Personal tind sa cred ca este un comportament maidegraba discriminatoriu, si porninid de la acest lucru puteti depune actiune fie la Centrul pentru Combatere a Discriminiarii, fie in instanta daca doriti acordarea unor daune pentru prejudiciul creat de angajator. Ca temei legal aveti OUG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare.

De concediat nu va poate concedia mai devreme de 6 luni de la revenirea din CIC, decat daca intervine fie un faliment fie reorganizarea judiciara a angajatorului in conditiile legii. Dar in niciun caz nu poate sta la baza concedierii incercarea dvs de a va apara drepturile.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024