ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum putem obţine sporul de calculator


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Bună Ziua.
Vă rog dacă se poate ,cum aş putea obţine sporul de calculator şi baza legală.
Vă mulţumesc.

Dan Popescu
 User  Dan Popescu
a intrebat la 27 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Raluca Anghel
 User Raluca Anghel
a raspuns userului adriana iancu la 07 Apr. 2015
Am rugamintea daca ma puteti lamuri in urmatoarea problema: lucrez in sistemul public, sunt detasat de 8 luni de la o societate comerciala, mi se plateste de catre institutia care a solicitat detasarea salariul pe care il aveam la societatea de la care am fost detasat (pe regula cel mai avantajos salariu). Intrebare: la salariul pe care il incasez lunar (repet, cel avut la societatea de la care am fost detasat) trebuia sa mi se adauge si sporul de conditii vatamatoare (calculator), pe care alti colegi il incaseaza, inclusiv o alta colega care la fel este detasata de la o societate comerciala? Care este baza legala pentru situatia in care ma aflu? Multumesc anticipat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2015
Sporul de calculator este inclus in sporul de 15% pentru conditii vatamatoare.
Pentru a beneficia de sporul de munca in conditii vatamatoare angajatorii trebuie sa respecte prevederile din Cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare, aprobate prin HG nr. 1028/ 09.08.2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Salariatii din sistemul bugetar pot beneficia de un spor pentru conditii periculoase sau vatamatoare de pana la 15% din salariul de baza corespunzator timpului lucrat, potrivit prevederilor art. 1, pct. L din anexa nr.1 la legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nr. 284/2010 cu modificarile si completarile ulterioare.
Locurile de munca, categoriile de personal, marimea concreta a sporului, precum si conditiile de acordare a acestora se stabilesc de catre ordonatorul principal de credite, cu consultarea sindicatelor sau a reprezentantilor salariatilor.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024