ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se aplica sporul de vechime, la salar de incadrare sau la salar majorat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un asistent medical comunitar are salariul de incadrare 950 lei. Dupa aplicarea majorarii de 25% rezulta 1188 lei salar. Sporul de vechime de 15% se aplica la salariul de 950 lei sau la cel majorat cu 25%, adica 1188 lei?
Multumesc,

Adaugata in: Drepturi salariale
Iulia Cozma
 User  Iulia Cozma
a intrebat la 06 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2016
Salarizarea personalului din sectorul bugetar se realizeaza in conformitate cu prevederile Legii 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.
Aceasta lege nu s-a aplicat efectiv niciodata in ceea ce priveste stabilirea salariilor, ci s-au aplicat doar dispozitiile tranzitorii din cadrul acesteia ori, dupa caz, din legile anuale.
Salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia publica in care persoana in cauza este incadrata sau din institutiile subordonate acestora.
Potrivit Legii salarizarii unice 285/2010, salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri, potrivit dispozitiilor art.160 din Codul muncii.
Incepand din data de 1 mai 2016, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi de 1.250 de lei lunar, pentru un program complet de lucru de 8 ore pe zi, adica 169,333 de ore in medie pe luna, reprezentand 7,382 de lei pe ora.

Sporul de vechime se calculeaza prin aplicarea procentului la salariul de baza aferent functiei din luna decembrie 2009 (alin. (3) al art. 5 din OUG 1/2010).
Ordonanta de urgenta nr. 35/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015 prevede majorarea cu 25% a cuantumului sporurilor pentru conditii de munca, al sporului de ture, al sporului de noapte, al tarifului orar pentru orele de garda si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta/salariul brut lunar, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.


Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024