ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Daca sunt insarcinata ma pot da afara de la munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati: Lucrez din 21.11.2012 pe perioada nedeterminata la un spital ca asistenta medicala in fizioterapie( curent, ultasunete,undescurte,lasser). Sunt insarcinata in 15 sapt. Pe data de 5.03.2014 le am dus dosarul de sarcina cu risc de la ginecologie, nu au vrut sa mi dea nr de inregistrare,spunandu mi ca nu e complet dosarul deoarece nu au ei fisa de risc maternal al muncii in spital. Salariul nu l am mai luat din luna noiembrie 2013. De 2 zile nu mi au mai raspuns nici la telefon,precizez ca acum sunt in medical deoarece am fost intrernata. Imi vreau salariile si un raspuns pt dosarul de risc. Tot ei se ocupa si cu medicina muncii...Ce pot face?


Multumesc!

Ioana Catalin
 User  Ioana Catalin
a intrebat la 07 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mar. 2014
Dupa ce ati instiintat in scris angajatorul, prezentand si dovada medicala asupra sarcinii, acesta avea obligatia legala de a anuntat ITM si medicul de medicina muncii. Angajatorul, impreuna cu medicul, trebuia sa evalueze conditiile de risc de la locul de munca si sa emita un raport din care sa reiasa caror riscuri va puteti expune atat dvs cat si sarcina. Pe baza raportului puteati intra in concediu pentru risc maternal.

Puteti depune o sesizare la ITM ca urmare a incalcarii obligatiilor legale ale angajatorului si a drepturilor ce vi se cuvin prin acte normative.

Cat despre salariile neacordate din noiembrie, va trebui sa va adresati instantei cu o plangere, este litigiu de munca. In urma unui proces instanta va emite o hotarare pe baza careia spitalul va fi obligat sa va plateasca intr-un termen stabilit de aceasta, sumele restante. In instanta puteti cere si plata unor daune pentru prejudiciul creat.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024