ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Decaderea din termen,pentru actiune introdusa in instanta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata.Am lucrat la o societate cu capital privat ,de la 1.01.2004-13.08.1013 pina cind am fost disponibilizat,nu din vina mea.Am fost disponibilizati un numar de 25 de muncitori.Am beneficiat de preaviz si de somaj,timp de 1an.In contractul CIM pe 2013 am fost stipulat ca in caz de disponibilizare vom beneficia de o plata compensatorie.In data de 12.08.2013 a avut loc întrunirea comisiei paritare,impreuna cu sindicatul care a propus sa beneficiem de 3 salarii compensatori,in functie de vechime in munca,in societate.Comisia paritare,a venit cu propunerea ca societatea nu a inregistrat profit pe anul 2013 si nu poate sa ne acorde 3 salari,si a propus 2 salari sa fie date,dar când societatea va obtine profit.In data de 1.11.2014,am introdus proces societati unde am lucrat pentru cele 2 salari si pentru plata orelor suplimentare care le-am efectuat si nu am fost platit.Ieri a avut loc prima infatisare,in care domnul avocat ,reprezentantul societati parite,recunoaste ca trebuie sa ne acorde cele 2 salari compensatori,dar a cerut ,doamnei presedinte,sa nu acepte plangerea pe motivul tardivitatii,ptr motivul ca actiunea nu a fost formulata in termen de 6 luni,prevazut de art.268 alin (1) lit e din CM.Este corect?

Adaugata in: Drepturi salariale
Mihaita Grigorescu
 User  Mihaita Grigorescu
a intrebat la 18 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Feb. 2015
Din pacate este adevarat.
Art. 268. [termenele de prescripţie extinctivă]
(1) Cererile ?n vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
e) ?n termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, ?n cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
Atunci cand drepturile salariale suplimentare nu fac parte din elementele constitutive ale salariului, acestea au natura juridica a unor masuri de protectie sociala, acordate de angajator si negociate in contractul colectiv de munca. Cererile in instanta pentru neacordarea lor, pot fi formulate in termenul de prescriptie de 6 luni.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024