ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisia sau sa astept, ma va afecta in caz de disponibilizare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Stimat Domn(a),

Acum trei ani am fost angajat la o firma de plasare forta de munca in strainatate am fost plecat timp de aproximativ 8 luni dupa care am asteptat sa ma cheme iar la munca aproximativ 6 luni, ce pot sa spun asa functiona treaba nu stiu ce fel de contract aveam, nu am primit nici un ban in perioada mentionata, dupa care normal mi-am gasit de munca si lucrez.
De curand am fost contactat de catre firma respective sa imi dau demisia deoarece firma plateste taxe degeaba, deci in consecinta eu pentru o perioada de 2-3 ani am avut doua contracte de munca.
Ce trebuie sa fac, am vreun drept salarial sau daca ma afecteaza in vreun fel.

Va multumesc anticipat pentru raspuns,

Cu stima,
Dragos Dimancea

Adaugata in: Drepturi salariale
Dragos Dimancea
 User  Dragos Dimancea
a intrebat la 18 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Feb. 2014
Plasarea fortei de munca in strainatate are un regim special, in baza legii 156/2000 si a normelor de aplicare aprobate prin HG 384/2001, conform carora pe durata existentei contractului de munca angajatorul plateste in tara contributiile obligatorii, asigurandu-va astfel stagiile de cotizare.

Art. 11 - Legea 156/2000
Cetatenii romani care lucreaza in strainatate pe baza contractelor prevazute la art. 8 lit. d) beneficiaza in tara de prestatiile acordate de sistemul asigurarilor sociale de sanatate, sistemul asigurarilor pentru somaj sau de sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, daca, in temeiul contractelor de asigurare incheiate, platesc organelor competente din Romania contributiile corespunzatoare stabilite pe baza declaratiilor privind veniturile lunare realizate in strainatate.

Art. 8
Agentii de ocupare a fortei de munca pot desfasura activitatea de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate daca indeplinesc urmatoarele conditii:
a) dispun de spatiul si de dotarile necesare pentru buna desfasurare a activitatii, asa cum acestea vor fi precizate in metodologia de aplicare a prezentei legi;
b) au incadrat in munca personal cu experienta in domeniul fortei de munca;
c) au organizat o banca de date care sa cuprinda ofertele si solicitarile de locuri de munca in strainatate, informatii referitoare la conditiile de ocupare a acestora si la calificarile si aptitudinile solicitantilor aflati in evidenta lor;
d) au incheiat cu persoane juridice, persoane fizice si organizatii patronale din strainatate, dupa caz, contracte care contin oferte ferme de locuri de munca;
e) sunt inregistrati la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi au sediul.

De aici probabil si acele taxe de care vorbeste angajatorul. Corect ar fi fost ca acest contract sa fie incheiat pe perioada determinata si nu nedeterminata. Pe de alta parte insa, legea nu prevede care ar fi durata unui astfel de contract. Si mai mult, cat timp nu ati realizat venituri, in tot acest tip, daca totusi eu au depus declaratii lunare cum a ati realizat venituri atunci ar fi trebuit sa primiti si dvs aceste venituri in mod corect.

Mergeti la sediul angajatorului si lamuriti situatia contractului, puteti chiar sa il incetati daca nici dvs nu mai sunteti interesat de mentinearea lui, poate chiar printr-un acord al partilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 18 Feb. 2014
Codul muncii permite cumulul de functii art 35 .Faptul ca ati avut 2 contracte in acelasi timp nu deranjeaza cu atat mai mult ca nu ati prestat munca pentru unul din ele. Mergeti la firma si lamuriti.
La cumul aveati obligatia sa declarati un angajator de baza la care sa beneficiati de deducerea personala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Cristina Caluian
 User Cristina Caluian
a raspuns la intrebare la 18 Feb. 2014
Este greu sa va ofere cineva o indrumare concreta si corecta in aceste conditii. Recomandarea mea este sa mergeti la firma care v-a contactat, sa solicitati o copie a contractului in raport de care va cer sa va depuneti demisia si apoi trebuie vazut ce ar fi de facut.
Daca v-au vorbit de contributi platite pentru dvs. poate au sa va dea si niste bani pentru aceasta perioada. Vedeti ce ati semnat si dupa aceea reveniti.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024