ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

despre salarizare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,m-am angajat incepind din data de 3 martie 2012 la o firma de paza in Cluj-Napoca,firma respectiva fiind din Bucuresti.Am semnat contractul de munca dar pina astazi 20 martie nu am primit exemplarul meu.La angajare mi s-a spus ca salariul lunar am sa-l primesc cash in data de 30 a lunii urmatoare,deci salariul pe luna martie ar fi urmat sa-l primesc in data de 30 aprilie.La citeva zile dupa angajare am fost pus in situatia de a semna un aviz prin care eram anuntat ca se modifica modalitatea de plata a salariului astfel incit o parte se va plati in data de 30 a lunii urmatoare celei prestate,iar restul de bani urmind sa-i primesc in data de 15 a lunii urmatoare celei in care am primit avansul.Deci,in noile conditii,salariul pe luna martie urmeaza sa-l primesc in data de 30 aprilieun fel de avans,iar restul de bani abia in data de 15 mai.As vrea sa va intreb daca e legal acest lucru si daca nu,ce ma sfatuiti sa fac.Mentionez ca aceasta firma de paza plateste la fel ora de lucru chiar daca in luna respectiva s-a depasit numarul de ore lucratoare,mai precis nu se plateste cu nimic in plus la orele suplimentare.Va multumesc si astept raspunsul dvs.

Adaugata in: Drepturi salariale
Remus Nagy
 User  Remus Nagy
a intrebat la 20 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Remus Nagy
 User Remus Nagy
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Apr. 2012
Christos a inviat!
Am primit,dupa mai multe staruinte,exemplarul meu din contract unde,la litera J punctul 4 se precizeaza:"Data la care se plateste salariul este de 30 ale lunii urmatoare-avans si 15 ale lunii urmatoare de la plata avansului-lichidarea".
Intre timp am fost la ITM Cluj si pe baza buletinului mi s-a confirmat ca,contractul meu de munca este inregistrat la ITM Bucuresti.Discutind cu doamna inspector de acolo,aceasta mi-a facut recomandarea ca,la primirea salariului sa revin la ei cu "fluturasul" de salar.Problema e ca,la aceasta firma de paza,nu se da nici un "fluturas",doar se semneaza un stat de plataintr-un singur exemplar unde nu sint trecute si orele suplimentare lucrate ci doar norma intreaga pe respectiva luna.Adaug aici si faptul ca exista intirzieri de citeva zile la primirea avansului si salariuluiasta am aflat de la alti colegi si ca acestea se platesc cash,in mina.
Schimbind putin tematica,as vrea sa stiu cum se poate verifica daca firma plateste contributia mea la Casa de Asigurari de Sanatate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 24 Mar. 2012
Oricum e ceva necurat aici. Mergeti neaparat si luati-va contractul de la firma si cereti o copie din REVISAL ca sa vedeti sigur ca v-a inregistrat la ITM, altfel contractul nu are nici o valoare. Era mai bine inainte cand angajatii aveau stampila de la ITM pe contract. Asa cu REVISALUL asta foarte multi sunt pacaliti.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Remus Nagy
 User Remus Nagy
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Mar. 2012
multumesc frumos pentru raspuns,stiu ca salariul se platesta retroactiv,in luna aprilie pentru luna martie,dar nu stiam daca e legal ca salariul de pe luna martie sa-l primesti abia in maiin cazul meu,15 mai.Si dat fiind faptul ca aceasta modificare de plata a salariului s-a facut la citeva zile dupa ce am semnat contractul de munca,as vrea sa stiu daca e obligatoriu ca aceasta modificare sa faca obiectul unei anexe la respectivul contract de munca.Ceea ce vreau sa stiu e,daca atunci cind am sa primesc exemplarul meu de contract,acesta e obligatoriu sa contina si anexa privitoare la schimbarea datelor de acordare a salariului.Ramin indatorat,Remus
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2012
Salariul se plateste intr-adevar retroactiv, in luna aprilie pentru luna martie ca in cazul dumneavoastra. Codul muncii prevede ca salariul se plateste cel putin o data pe luna, insa nu apare o interdictie privind esalonarea acestuia astfel incat in luna aprilie sa primit avantul iar lichidarea sa se faca in luna mai. Orele suplimentare fie se platesc cu un spor de 75% la salariu, fie se compenseaza cu ore libere platite corespunzatoare celor suplimentare efectuate. Indiferent de modalitatea aleasa de angajator, aceste ore suplimentare trebuie compensate asa cum prevede legea.

Un exemplar din contract ar trebui sa aveti si dumneavoastra. Dat fiind faptul ca ele nu se mai inregistreaza la ITM in format tiparit, ci numai electronic, prin programul Revisal, atunci ar fi trebuit sa primiti un exemplar inca de la semnarea lui. Solicitati si o copie a Revisal transmis catre ITM, pentru a va asigura ca acest contract a fost inregistrat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2012
Recomand sa mergeti la compartimentul resurse umane, sa solicitati exemplarul dumneavoastra de contract . Veti vedea ca la litera J -Salarizare pct.4 sunt trecute datele la care se plateste salariu

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni Radu Anton adriana iancu George Andreescu Gratiela Petrescu Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024