ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Diferente intre angajati


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. La fostul loc de munca au aparut probleme de gestiune, noi fiind 13 angajati, unii mai vechi, altii mai noi. In momentul in care am venit in magazin nu s-a facut un inventar si dupa 3 luni am fost instiintata ca am de plata 2000 de lei. In acelasi timp cu mine s-a angajat si colega mea (pe aceeasi functie cu aceleasi responsabilitati) care nu are nimic de plata si nu inteleg de ce. Din 13 oameni este singura care nu are de plata. Este legal din normal din moment ce am venit in acelasi timp in magazin?
Multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
Oana-violeta Susu
 User  Oana-violeta Susu
a intrebat la 13 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Nov. 2012
Ar fi trebuit facuta o cercetare disciplinara prin care sa se stabilieasca cine se face responsabil de lipsurile prezente in gestiune, apoi abia sa se dispuna plata pagubelor. In cazul gestionarului exista o garantie platita, utilizata in acest scop, al problemelor de gestiune ivite.

Personal consider ca nu s-a procedat corect, cu atat mai mult cu cat nu vi s-a pus la dispozitie un inventar pe care sa il semnati in prealabil si care sa poata sta ca dovada pentru lipsa de gestiune. Ce puteti face este fie sa sesizati ITM, dar cel mai bine sa contestati in instanta aceasta hotarare a angajatorului de a va pune la plata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 14 Nov. 2012
Si ceilalti colegi ar trebui sa aiba contract de garantie incheiat in baza Legii 22 din 1969 daca au activitate gestionara
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 14 Nov. 2012
Art. 255 din codul muncii republicat
(1) Cand paguba a fost produsa de mai multi salariati, cuantumul raspunderii fiecaruia se stabileste in raport cu masura in care a contribuit la producerea ei.
(2) Daca masura in care s-a contribuit la producerea pagubei nu poate fi determinata, raspunderea fiecaruia se stabileste proportional cu salariul sau net de la data constatarii pagubei si, atunci cand este cazul, si in functie de timpul efectiv lucrat de la ultimul sau inventar.


Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024