ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

diminuare salariala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
lucrez din februarie 2011 intr-o agentie de turism. In urma cu o saptamana am fost anuntata ca ar fi de dorit sa imi dau demisia, am refuzat, sugerand sa imi fie desfacut contractul de munca nu am abateri disciplinare, nu intarziu la munca, nu am folosit logistica agentiei in scopuri personale, etc. Saptamana aceasta m-au anuntat ca imi diminueaza salariul, cu aproape 35% din cauza vanzarilor scazute.
Va intreb daca este corect sa imi diminueze salariul in conditiile in care, din intreaga societate doar mie mi se scade salariul, daca este corect procentul care vor sa mi-l taie si ce pot sa fac.
Va multumesc, o zi buna!

Adaugata in: Drepturi salariale
Dorina Osorhean
 User  Dorina Osorhean
a intrebat la 02 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Caraianis V
 User Caraianis V
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Nov. 2011
Trage-le o tzeapa si pleaca....te descurci tu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Oana Ioana
 User Oana Ioana
a raspuns userului oana ioana la 03 Nov. 2011
in ce priveste legislatia dna expert a punctat bine.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Oana Ioana
 User Oana Ioana
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Nov. 2011
degeaba.
daca nu vrea, ii vor desfiinta postul din nu stiu ce motive...........solutii exista pentru angajator....
este stresant si dureros sa fii in astfel de situatii, dar stressul ce va urma daca ramane la lucru ii va dovedi ca trebuie sa-si caute alt loc de munca. poate ca ar putea obtine legal anumite drepturi, dar nimeni nu-si doreste sa lucreze undeva unde chiar daca esti platit pana la urma, esti tratat ca un nimic si privit ca un paria, doar pentru simplul fapt CA TI-Ai CERUT DREPTURILE.
in romania inca se pot face multe magarii, abuzuri si se vor mai face multi ani de aici incolo,cu acordul organelor de control.atata timp cat toate inspectoratele de munca si nu numai, au prestabilite invizibil niste targeturi de amenzi pe luna, si atata timp cat exista oameni invizibili corupti si coruptibili in toate institutiile statului tot angajatul va suferi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Olga Minodora
 User Olga Minodora
a raspuns la intrebare la 03 Nov. 2011
un sfat: nu stati unde nu sunteti primit, va irositi resursele degeaba, sunt multi care nu au primit salariul si au muncit aici vreti si dvs. sa ajungeti apreciati sinceritatea si retargeti va , bunul simt trebuie sa conduca un OM, de restul nu vorbesc, daca nu va vor de ce sa i obligati sa va accepte? Ce castigati banii? nu cred.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Nov. 2011
Situatia pare destul de complicata. In primul rand v-as sfatui sa nu semnati nici o decizie privind diminuarea salariului in cazul in care aceasta va este inmanata. Solicitati in scris motivarea lor privind aceasta reducere.

Reducerea salariala ca urmare a rezultatelor obtinute se poate face in baza unei evaluari profesionale si a obiectivelor stabilite prin fisa postului si CIM. Ulterior efectuarii evaluarii profesionale se poate stabili daca acestea au fost respectate sau nu iar in cazul nerespectarii lor se poate dispune reducerea salariala insa intr-un procent maxim de 10%, pe o perioada de maxim 3 luni, conform Codului Muncii. De asemenea, aplicarea unuei sanctiuni in cazul nerespectarii obiectivelor profesionale si procedura standard de evaluare trebuie sa fie prezente in Regulamentul de ordine interioara al companiei.

S-ar putea sa fie o incercare din partea lor de a va forta sa semnati demisia, pentru a nu demara o preocedura de concediere, procedura pentru care ar fi necesara dovedirea motivelor pe baza carora este dispusa desfacerea CIM.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024