ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Din care salar se calculeaza retributia pentru preaviz?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Nici nu stiu ce sa va mai intreb. Am fost la sevici dupa banii pentru zilele de preaviz si mi-au spus ca o sa mi-i dea cand o sa-i aiba. I-am aratat cum trebuie sa arate fluturasul meu de salariu (mi-ati spus dvs. sa dau pe calculator salarii si imi apare cati bani trebuie sa iau); si sefa mi-a spus ca nu are cum sa-mi plateasca din 798 cat am salariu pe cartea de munca imi plateste din 700 cat iau fetele celelate in mana. Si de ce am trecut si copii ? Ca doar au 20 de ani. Poate imi raspundeti.
Va spun din nou povestea mea.
Din data de 9.01.2012 pana pe 25.03.2012 am fost in concediu medical in urma unei operatii. Pe 26.03.2012 m-am prezentat la servici si m-au trimis in preaviz. Deci am avut preaviz pana pe 24.04.2012 inclusiv. Banii pe preaviz nu i-am primit, m-am dus astazi iarasi si mi-au spus ca o sa mi-i dea cand o sa-i aiba. Mi-a spus ca nu-mi calculeaza din 798 cat am pe cartea de munca, ci din 700 cat primeam in mana si la orele lucrate. Lucram o saptamana de luni pana sambata 47 de ore si urma duminica libera, cealalta saptamana 45 de ore ca lucram duminica si eram sambata libera, deci in total lucram 184 de ore pe luna.

Adaugata in: Drepturi salariale
Boghian Laura
 User  Boghian Laura
a intrebat la 23 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Boghian Laura
 User Boghian Laura
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Mai. 2012
Am primit astazi banii pt. zilele de preaviz, salariul meu pe cartea de munca este de 798 lei si din astia mi-a scazut 5 % sporul de vechime si mi-a calculat banii pt zilele de preaviz din 760 cat a ramas dupa ce a scazut sporul de vechime. Este corect?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Mai. 2012
Nu are nici o importanta faptul ca varsta copiilor este de 20 de ani, ei pot fi trecuti in intretinere daca nu realizeaza venituri sau daca veniturile sunt de maxim 250 lei. Este dreptul dvs si al copiilor sa faceti acest lucru. Salariul dvs pentru durata preavzului ar trebui calculat in raport cu cel de pe cartea de munca. In plus, inteleg ca aveti si ore lucrate in timpul repausului saptamanal, caz in care acesta ar fi trebuit compensate conform legii cu liber sau spor.

Faceti o sesizare catre ITM sau adresati-va instantei de judecata. Este clar ca angajatorul profita, situatia fiind clar una de abuz daca acesta nu este declarat in insolventa sau faliment.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024