ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Doresc un raspuns


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat ca inginer conducator formatie de lucru si am avut schimb in subordine pe circuit de carbune in perioada 01.07.1995 si pana la 01.10.2007, dupa care am trecut la birou la protectia municii, unde lucrez si in prezent.
Am ramas surprins sa aflu ca incepand cu data de 01.01.2001 eu ca si Conducator formatie de lucru nu am mai avut dreptul la grupa a II a, desi subalternii mei au avut in continuare aceasta grupa, desi in fisa postului era stipulat clar ca si atributiune ca am obligatia sa fac verificarea locurilor de munca de cel putin 2 ori pe schimb, ocazie cu care daca se intampla un accident atunci si eu eram direct afectat.
Mentionez ca in toate buletinele de analize de noxe de praf de carbune si zgomot emise de DSP arata clar ca totul era peste limita admisa si ca era depasita limita de noxe si zgomot. DSP a emis aceste buletine in 3 exemplare (1 la angajator, 1 la DSP si 1 la ITM), ITM da aviz favorabil de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite fara a lua nici o masura de remediere a acestor deficiente .
Intrebarile mele sunt:
1. Daca locurile de munca erau cu probleme atunci de ce ITM a dat aviz favorabil de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite?
2. Daca ITM a considerat ca trebuie sa dea acest aviz, atunci de ce muncitorii aveau dreptul sa primeasca grupa a II a, iar eu ca si conducator formatie nu aveam acest drept?
Fata de cele aratate mai sus va rog sa-mi comunicati caror institutii in drept sa ma adresez pentru a putea sa-mi recapat drepturile si de a obtine grupa a II a asa cum o au si ceilalti muncitori pe care i-am avut pe schimb si sa-mi comunicati comform caror legi au avut dreptul sa-mi refuze grupa a II -a.
Va multumesc anticipat !

Adaugata in: Drepturi salariale
Dorel Marin
 User  Dorel Marin
a intrebat la 29 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 29 Oct. 2012
Verificati daca angajatorul v-a cuprins in lista .Inclin sa cred ca a fost o omisiune din partea acestuia.
HG 261 DIN 2001 Art. 5. - (1) Angajatorul este obligat sa depuna la casele teritoriale de pensii, la definitivarea contractului colectiv de munca, avizul inspectoratului teritorial de munca prin care se dovedeste ?ncadrarea locurilor de munca ?n conditii deosebite si lista cuprinz?nd categoriile profesionale care lucreaza ?n aceste locuri de munca.
(2) Modificarile intervenite referitoare la locurile de munca ?n conditii deosebite, lista cuprinz?nd activitatile si categoriile profesionale vor fi comunicate caselor teritoriale de pensii de catre angajator.
(3) Angajatorul este obligat sa depuna lunar la casele teritoriale de pensii lista cuprinz?nd persoanele care ?n luna anterioara si-au desfasurat activitatea ?n locuri de munca ?n conditii deosebite.
(4) Modelul listelor, termenele si modalitatile de depunere sau comunicare a acestor documente se vor stabili prin hotar?re a Consiliului de administratie al Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.
Cred ca veti putea dobandi acest drept numai actionandu-l in instanta.
Pentru incadrarea in conditii deosebite angajatorul a platit un CAS mai mare corespunzator acestei incadrari.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024