ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi co din crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am o angajata care a intrat in crestere copil in anul 2012 luna iulie si nu a luat concediu de odihna in acel an avind dreptul pentru lunile lucrate la 13 zile ce concediu.
Intrebarea mea este daca vine la servici in anul 2014 are dreptul si la cele 13 zile ramase neefectuate?
Cu stima. Abeaboeru Aurelia

Adaugata in: Drepturi salariale
Aurelia Abeaboeru
 User  Aurelia Abeaboeru
a intrebat la 19 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului aurelia abeaboeru la 20 Dec. 2013
Gasiti in Codul muncii republicat prevazut faptul ca odata cu suspendare contractului de munca se vor suspenda toate teremenele de executare, modificare si incetarea a CIM, inclusiv drepturile de natura salariala. Iar drepturile neacordate salariatilor in anul in curs, de natura concediului medical, se vor reporta pentru anul urmator. Dat fiind faptul ca in cazul dvs contractul de munca se suspenda, dreptul de efectuarea a CO ramase se va reporta pentru anul in care vi se reactiveaza contractul de munca, in urma revenirii din CIC. Articolele sunt 49 (5) si 146 (3) din Codul muncii republicat.

Art. 49
(1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
(4) In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de niciun drept care rezulta din calitatea sa de salariat.
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Art. 146
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Aurelia Abeaboeru
 User Aurelia Abeaboeru
a raspuns userului georgeta ganea la 20 Dec. 2013
Multumesc pentru raspuns, dar dada se poate sa-mi spuneti in ce articol de lege gasesc acesta intrbare.
Va multumesc anticipat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Dec. 2013
Da, are dreptul la acele zile de concediu de odihna in anul in care reia activitatea.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024