ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi Salariale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez la o firma de paza cu programul 12/24-12/48. Am pe luna octombrie 252h din care 164 de zi si 88 de noapte si am luat doar 819 Ron. Beneficiez de spor de noapte 25%, repaus saptamanal 3%, salariul de incadrare fiind de 850ron.

Florin Gheorghe
 User  Florin Gheorghe
a intrebat la 03 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Florin Gheorghe la 04 Dec. 2013
Nu ar trebui sa riscati locul de munca, nu este prevazut in lege ca sesizarea autoritatilor ar atrage dupa sine pierderea locului de munca.

E foarte bine daca aveti dovezi pentru sustinerea celor afirmate. Din raspunsul angajatorului reiese ca masurile lui sunt unele abuzive si s-ar putea sa nu fie strain de faptul ca incalca legea dar sa mizeze pe lipsa de informatii, din pacate nu este un caz singular.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Gheorghe
 User Florin Gheorghe
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Dec. 2013
Multumesc mult pentru raspunsul acordat. Daca ma adresez instantei sau ITM nu risc pierderea locului de munca? De cate ori cand imi intreb seful de fluturas,stat de plata imi spunde ca daca nu imi convine sa imi dau demisia. E normal ca noi angajatii sa avem doar obligatii dar nu si drepturi? Va rog sa ma invatati ce am de facut pentru a-mi face dreptate. Ca drept dovada am pozat registrul unde suntem toti pontati.
Multumesc anticipat
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Dec. 2013
Ar fi trebuit sa primiti si spor pentru munca suplimentara, de minim 75% cf. Codului muncii, aveti un numar destul de mare de ore efectuate peste numarul de ore lucratoare din luna octombrie. Numai cu aceste doua sporuri ar fi trebuit ca salariul sa ajunga undeva intre 900 si 1000 de lei net. Din cele redate de dvs ar reiesi insa ca nu s-a acordat acest spor, desi aveti munca suplimentarea destul de multa.

Puteti depune o sesizare la ITM dar pentru recuperarea drepturilor salariale neacordate corespunzator va puteti adresa instantei de judecata. Dreptul de actiune se prescrie in 3 ani de la data la care angajatorul va datora aceste sume cu titlul de venituri salariale.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024