ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi salariale- cum se calculeaza sambetele lucrate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

As dori sa ma lamureasca cineva in legatura cu drepturile salariale pt. munca in zillele de sambata.
Am lucrat 2 ani la o firma cu contract de munca in care scrie 7ore/zi si asa am lucrat 7 ore /zi de luni pana sambata. Pentru aceste zile de sambata nu am primit zile libere si nici nu am fost platita dublu sau cu vreun spor la salariu. Eu intentionez sa dau firma in judecata si vreau sa stiu ce drepturi salariale trebuie sa cer pt. aceste sambete lucrate.
Mentionez ca in Regulamentul de ordine interioara al firmei apare scris de un" spor de 5% care se adauga la salariu lunar brut" si mai este scris un spor de 5% in contractul de munca, dar nu este specificat ce fel de spor este. Salariu meu brut era 1340ron, dar in contract este scris l1276 si mai jos la alte elemente:spor 5%.Este corect scris?

Va rog sa-mi spuneti daca ii dau in judecata ce drepturi salariale trebuie sa cer pt. sambetele lucrate, avand in vedere ce apare scris in CIM si in ROI al firmei. Eu am si dovada acestor zile lucrate si in acesti 2 ani am in total 171 de sambete lucrate.

Va multumesc si doresc un raspuns urgent!


Adaugata in: Drepturi salariale
Lucian Magirescu
 User  Lucian Magirescu
a intrebat la 11 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Mar. 2014
Este corect acel salariu brut, pentru ca salariul de incadrare nu contine sporul de weekend. 1340 inseamna 1276 + (5% x 1276), aici nu sunt probleme. Salariul brut pe care il primiti, cel de 1340, este corect.

Aveti insa o alta problema, lucrati 6 zile pe saptamana in loc de 5 asa cum prevede Codul muncii de fapt. Ar trebui sa aveti doua zile consecutive din saptamana libere, sub forma repausului saptamanal, si sa lucrati restul de 5. Pentru aceasta problema puteti sesiza ITM, daca intr-adevar lucrati 6 zile pe saptamana, si puteti actiona angajatorul in instanta solicitand daune pentru prejudiciul creat.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024