ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drepturi salariale gravida


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Sunt angajata pe perioada determinata pana la sfarsitul anului, iar in cadrul institutiei avem dreptul la prima de vacanta si decont de vacanta. As dori sa stiu in ce masura eu, daca sunt gravida si in mod normal ar urma sa nasc un luna august, pot beneficia de aceste drepturi. Specific ca economistele imi spun ca nu imi pot calcula valoarea primei deoarece nu stiu exact de cand nu voi mai veni eu la serviciu. Va multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
Ruse Alexandra
 User  Ruse Alexandra
a intrebat la 23 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ruse Alexandra la 24 Apr. 2014
Aveti dreptul la concediul pentru perioada din 2014 pana la intrarea in crestere copil. Este corect ce va spun ele, pentru ca ar insemna sa va acorde concediul in avans. Daca il efectuati imediat dupa concediul de lauzie atunci sigur ca le va fi mai usor sa calculeze. Nu va faceti insa probleme in privinta zilelor petnru ca nu se vor pierde daca nu le efectuati acum, se reporteaza pentru cand reveniti la lucru, asa cum spuneam mai devreme.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ruse Alexandra
 User Ruse Alexandra
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Apr. 2014
Tin sa precizez ca am ales sa iau tot concediul in aceasta perioada, inainte de a intra in prenatal si de a naste. De aceea, voiam sa stiudaca am dreptul sa beneficiez de toate ca si un alt angajat. Si as mai dori sa stiu, va rog, in ce masura o angajata cu 1/2 norma poate beneficia de reducerea programului de munca, daca este gravida. Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2014
Este corect ce va spun ele, prima de vacanta este un beneficiu intern, nu este stabilit prin lege, nu este acelasi lucru cu indemnizatia de concediu. Dar si ea in mod normal se acorda cand beneficiati de zile de concediu, nu in avans. Depinde insa si ce criterii de acordare a stabilit angajatorul la nivelul unitatii. Concediul care ramane neefectuat cand intrati in crestere copil in mod normal nu se plateste, decat daca inceteaza raportul de munca. Altfel, el se reporteaza pentru perioada ulterioara revenirii din CIC, putand fi efectuat atunci.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024