ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi salariale.Salarii compensatorii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!Administrez o Intreprindere indiv cu doua puncte de lucru si in luna aprilie am deschis un al treilea punct in alt judet.Incepand cu 1 noiembrie 2014 am hotarit sa inchidem acest punct de lucru pt ca nu este rentabil(vanzarile sunt mici si nu acoperim cheltuielile).Angajata este in preaviz 20 zile lucratoare,de somaj nu poate beneficia pt ca are doar 6-7luni de cind lucreaza dar doreste un salariu compensator.Va rog sa-mi spuneti daca este legal pt ca suspendam activitatea din cauze reale si anume ca nu putem acoperi cheltuielile.Consider ca angajatii au drepturi ,dar si angajatorii.Va multumesc anticipat!

Ana Maria Toc
 User  Ana Maria Toc
a intrebat la 08 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ana maria toc la 09 Oct. 2014
Atat timp cat acest lucru este mentionat in Regulamentul intern al unitatii atunci aveti obligatia sa il acordati. Regulamentul este obligatoriu pentru ambele parti. Angajatorul ar putea refuza acordarea acestui salariu daca nu ar fi precizata in RI. Ea va poate actiona in instanta de judecata pentru nerespectarea acestei obligatii si ar avea castig de cauza.

Desfintarea postului reprezinta motiv neimputabil ei ca salariata, conform Codului muncii si chiar al normelor de aplicare a legii somajului. Ceea ce inseamna ca i se aplica acea prevedere din Regulamentul intern.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Toc
 User Ana Maria Toc
a raspuns la intrebare la 08 Oct. 2014
Am uitat sa mentionez ca in Regulamentul intern,scrie ca pt concedierea angajatului din motive care nu tin de el,se ofera un salariu comp.Va rog sa-mi raspundeti.Multumesc!

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024