ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drepturi salariat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt salariat posta romana; datorita salariului mic si a conditiilor proaste in care imi desfasor activitatea, doresc sa plec din sistem. In cazul in care se fac concedieri colective pot beneficia de salarii compensatorii? Ocup functia de oficiant superior in cadrul unui oficiu postal central, care la prima vedere arata ca dupa razboi, conditii inumane si nu intereseaza pe nimeni cum lucram noi. Ni s-a interzis sa ne plangem caci astfel vom fi aspru pedepsiti, fie prin transfer, fie prin retrogradarea din functie. M-am saturat de amenintari si am hotarat sa plec din sistem. Mai clar intreb, daca vreau sa plec de buna voie, beneficiez de salarii compensatorii. Am muncit atatia ani, am pus suflet, am muncit cu pasiune...

Adaugata in: Drepturi salariale
Luminita Micu
 User  Luminita Micu
a intrebat la 16 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2012
In cazul concedierilor colective, da, beneficiati de plati compensatorii, somaj si venit compensatoriu, in temeiul OUG 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale.

Ceea ce spuneti dvs insa suna un pic a abuz. Dvs. sunteti indreptatita sa solicitati repsectarea prevederilor legale precum si a clauzelor contractului individual de munca, ale CCM sau Regulamentului intern.

Daca plecati de buna voie insa, putin probabil sa beneficiati de compensatorii. In plus, veti pierde dreptul la acordarea indemnizatiei de somaj, dat fiind faptul ca, prin Normele de aplicare a legii 76/2002, incetarea prin demisie este considerat motiv imputabil salariatului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Iun. 2012
Daca vreti sa plecati la initiativa dumneavoastra respecti cu acordul partilor art 55 b sau prin demisie art 81 din codul muncii nu veti beneficia de plati compensatorii, insa daca angajatorul va restrucureaza postul si va inceteaza CIM cu articolul 65 alineatul 1 din codul muncii republicat ,puteti beneficia de compensatiile individuale negociate in CCM la nivel de unitate pentru astfel de situatii.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024