ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incadrare bibliotecar comunal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt incadrata bibliotecar comunal cu un salar brut de 1291 lei. Am o vechime in munca de 25 de ani, iar ca bibliotecar de 8 ani. Am studii superioare si toate calificarile de bibliotecar. In salarul de baza sunt incluse toate sporurile. Consider ca incadrarea mea nu este corecta.
Va rog a-mi comunica daca aceasta incadrare este conform legislatiei si daca nu, care ar putea fi si baza legala.

VA MULTUMESC.

Adaugata in: Drepturi salariale
Virginica Pantir
 User  Virginica Pantir
a intrebat la 07 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Nov. 2013
Art. 48 - Legea 330/2009
(1) La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga:
23. Art. 51 alin. (3)?(6) din Legea bibliotecilor nr. 334/2002, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 132 din 11 februarie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 51 - Legea 334/2002
(2) Bibliotecile pot asigura utilizatorilor, la cererea acestora, accesul la serviciile lor pe parcursul intregii saptamani, cu plata personalului, conform legii.
(3) Personalul din biblioteci care lucreaza in depozite de carte, colectii care includ bunuri ce fac parte din patrimoniul cultural national mobil, laboratoare de restaurare si conservare a cartii sau cei care asigura servicii de imprumut la domiciliu ori in spitale, aziluri de batrani si in orfelinate beneficiaza, pentru conditii periculoase sau vatamatoare, de un spor de pana la 15% din salariul de baza, care face parte din acesta.
(4) Personalul cu o vechime neintrerupta de 10 ani in oricare dintre bibliotecile de drept public beneficiaza de un spor de fidelitate de 15% din salariul de baza, care face parte din acesta.
(5) Personalul din biblioteci beneficiaza, pentru suprasolicitare neuropsihica, de un spor de 5% din salariul de baza, care face parte din acesta, pentru fiecare treapta/gradatie profesionala detinuta.
(6) Personalul de specialitate si administrativ din biblioteci, care lucreaza pentru efectuarea serviciului lecturii publice, potrivit programului stabilit de conducerea institutiei, in zilele de sambata si duminica, precum si in zilele de sarbatoare legala, beneficiaza de un spor de 100% pentru timpul de lucru efectuat, precum si de asigurarea repausului legal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Nov. 2013
Verificati in primul rand daca toate sporurile primite sunt legale, pentru ca unele nu se mai acorda, fiind eliminate. Mai exact, prin Legea nr. 330 din 2009 s-au abrogat sporurile prevazute in Legea nr.334 din 2002 republicata pentru incadrarea bibliotecarilor. In raport cu salariul minim brut pe tara, cel pe care il aveti dvs repsecta acest nivel, valoarea celui minim fiind de 800 lei in prezent.


Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024