ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

As vrea sa va cer sfatul cu privire la conditiile incetarii unui contract de munca. Sunt angajata din data de 1 februarie 2013 cu inceperea activitatii din 4 februarie 2013 in functia de operator calculator iar ca sarcini am in principal intocmirea actelor cintabile si diverse activitati de secretariat. Astazi mi-am anuntat angajatorul ca de la 1 aprilie nu mai doresc sa fiu lucrez in cadrul firmei si am convenit sa fac o cerere de incetare cu acordul partilor a contractului de munca. Deoarece in 31 martie ar trebui sa imi dea a doua transa a salariului pe luna in curs, nu stiu cum sa procedez cu incetarea. Odata semnata incetarea cum imi mai voi putea recupera banii ce mi se cuvin pt munca depusa? In cazul in care ma voi confrunta cu situatia in care nu voi fi platita cum ar fi cel mai bine sa procedez? Varianta cu demisia fara preaviz si lichidarea la zi ar fi mai buna? Ma intereseaza sa imi recuperez banii pt ultima jumatate a lunii martie lucrate.
Si as vrea sa stiu daca, desi nu am 3 luni de cand sunt in firma, as avea dreptul la concediu de odihna sau plata acestuia in cazul in care nu s-a efectuat pana la data incetarii contractului de munca.
Va rog sa ma ajutati cu o informatie.

Multumesc anticipat!

Adaugata in: Drepturi salariale
Alina Nica
 User  Alina Nica
a intrebat la 28 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Nica
 User Alina Nica
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Apr. 2013
va multumesc mult pt raspuns.
am insa o nelamurire legata de concediu.. pt ca am avut doar 2 luni lucrate in cadrul societatii de cate zile de concediu ar trebui sa beneficiez? tot 21? intreb pt ca mi s-a spus ca numai dupa ce trec 3 luni de cand sunt angajata pot beneficia de concediu sau pot cere compensarea acestuia in bani in cazul in care inceteaza contractul de munca.
Incetarea contractului de munca a fost din initiativa mea, insa inca nu mi s-a dat salariul pt perioada 15.03-31.03 si vreau sa stiu daca am deptul sa cer in plus si bani pt concediu neefectuat.
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Apr. 2013
Salariul ar trebui sa vi se plateasca la data stabilita in contract sau ulterior ei (in cazul dvs data de plata este una nelucratoare deci foarte probabil vi se va plati salariul pe 1 aprilie).

Daca totusi dupa incetarea contractului de munca nu vi se va plati salariul asa cum ar trebui, puteti actiona angajatorul in instanta pentru recuperarea acestui drept.

Referitor la concediu, da, dupa incetare ar trebui sa vi se compenseze in bani toate zilele de concediu ramase neefectuate. Daca angajatorul aproba cererea, le puteti efectua si inaitne de incetarea contractului. Incetarea prin acordul partilor insa o puteti refuza, si sfatul meu ar fi sa procedati astfel. Pentru ca in cazul in care aveti indeplinita conditia stgiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24, prin incetarea cu acordul partilor veti pierde acest drept. Daca angajatorul doreste sa renunte la colaborarea cu dvs o poate face fie prin concediere, fie prin notificare scrisa daca sunteti inca in perioada de proba, odata ce ati refuzat acordul partilor. Iar demisia nu v-o poate impune, nu are legal acest drept.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu George Andreescu adriana iancu Gratiela Petrescu Marius Ion alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024