ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Intarziere salariu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.
Daca acum o jumatate de an va intrebam ce sa fac pentru ca nu mi-am luat salariul de 6 luni de zile, acum revin cu aceeasi intrebare numai ca in acest moment am ajuns la 9 luni si se pare ca nu are de gand sa plateasca nimic. Ce pot face, de fapt ce putem face, deoarece suntem doar cateva persoane in aceasta pozitie (restul angajatilor fiind mai avansati - 3 sau 4 luni intarziere). Suntem disperati, ne este frica ca daca plecam nu mai primim nici un ban, mai ales ca daca un angajat pleaca de la noi nu i se face lichidarea decat dupa cateva luni dupa ce isi primeste toti banii. Mentionez ca sunt fosti angajati plecati de 1 an de zile si inca nu au lichidat salariul.

Adaugata in: Drepturi salariale
Magda Sandor
 User  Magda Sandor
a intrebat la 31 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Aug. 2013
Acelasi lucru pe care il puteati face si atunci: actionati angajatorul in judecata, alta solutie din pacate nu aveti pentru a va recupera drepturile neacordate. Dreptul se prescrie in 3 ani de la data la care angajatorul va datora acele drepturi. Alta solutie nu prea aveti. Chiar daca sesizati ITM, el poate amenda angajatorul si o va face, dar pentru recuperarea sumelor trebuie sa mergeti in instanta, unde puteti cere si eventuale daune. Sesizati si ITM, nu va indemn sa nu o faceti. Pe scurt insa, fara interventia autoritatilor nu aveti cum sa rezolvati aceasta situatie, mai ales ca angajatorul pare sa fie rau intentionat din ceea ce relatati. ITM este bine sa il chemati si pentru ca sunt si alte nereguli acolo din ce spuneti, cum ar fi lichidarea, documentele de incetare si poate si altele.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024