ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Intoarcere dupa ccc


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, de curind m-am reintors la locul de munca dupa ccc. Cei de la firma au vrut sa ma puna in somaj dar nu s-a putut . In prima zi mi s-a spus ca ori imi depun demisia ori ma pun la o faza de lucru unde se lucreaza in 3 schimburi. Eu cand m-am angajat am fost pe un singur schimb. ( lucrez in confectii unde se lucreaza pe norma). Am refuzat asa ca mi s-a comunicat ca voi fi pusa la o faza noua unde nu am mai lucrat dar nu voi avea dreptul la perioada de acomodare .
Intrebarea mea ar fi daca am drept legal la perioada de acomodare ? Iar de o saptamana nu este de lucru cu este platita legal , cred ca se zice somaj technic?
Multumesc.

Adaugata in: Drepturi salariale
Ildiko Ungur
 User  Ildiko Ungur
a intrebat la 27 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Mar. 2014
Cred ca ceva nu este tocmai bine acolo. Angajatorul, din cate relatati dvs, pare sa recurga la masuri abuzive prin care incearca sa renunte la colaborarea dvs. Nu va poate modifica functia sau conditiile din contract unilateral, fara acordul dvs. si nici norma de lucru. Totodata, chiar daca apar aceste modificari, este obligat in continuare sa va mentina pe post 6 luni dupa revenirea din concediul crestere copil, cat timp nu ati beneficiat deja de aceasta masura asa cum prevee OUG 111/2010, nu se afla in procedura de reorganizare judiciara si nici in faliment.

Incercati o sesizare la ITM, si solcitati un control la fata locului. Totodata, puteti depune o plangere la Consilul pentru Combatere a Discriminarii pentru ca este posibil ca aceasta procedura sa fie una discrminatorie.

Cat despre somajul tehnic, acesta reprezinta o masura unilaterala dispusa prin decizie scrisa a angajatorului si comunicata salariatului prin semnatura de primire, prin care se intrerupre temporar activiatatea. Ca urmare a acestei masuri, salariatul primeste pe perioada somajului tehnic 75% din salariul de baza. Ceva nu este in regula acolo, cat timp dvs nu primiti niciun ban. Se incalca legea.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024