ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

La modificarea salariului minim pe economie se recalculeaza sporul


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.Sunt salariat intr-o unitate spitaliceasca bugetara unde beneficiez de un spor salarial de periclitate de 50%.Acest spor a ramas calculat la salariul minim pe economie de 701 lei.In momentul in care a crescut salariul minim pe economie nu trebuia recalculat si sporul de periclitate?Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Victor Bratu
 User  Victor Bratu
a intrebat la 25 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Gavrila
 User Elena Gavrila
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Mar. 2014
Buna seara....in aceasi situatie suntem si noi....niste bugetari cu un spor de 75% calculat la salariul de incadrare de705 din anul 2006 ....ni se pare anormal ca nu am primit nici o marire pana acum pt ca salariul minim pe economie a crescut...ne-am adresat persoanei de la resurse umane si raspunsul " doamnei " a fost: suntem niste nesimtiti si daca nu ne convine putem sa demisionam ca sunt destui care isi cauta de munca, sa ne multumim cu atat si sa nu mai insistam cu salariul de incadrare ca nu mai exista. Acum exista brut.

Iar urmatoare intrebare vine cum calculezi un spor .... sa-ti dea brut.....trebuie sa ai baza nu?Nu stim cui se ne adresam sa vedem macar cine are dreptate ...noi sau ea. A, numai zic ca toate maririle de salarii si trecere in trepte la ea se face in functie de "sacosa"....iar cum noi generatia nascuta de dupa 1980 nu le avem cu spaga si ne tot cerem drepturile suntem tinuti la dosar.......
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Mar. 2014
Ba da, asa ar fi trebuit. Sporul se calculeaza raportat la salariul minim brut pe tara, in cazul dvs. inteleg ca nu s-a repsectat nici macar majorarea din vara anului trecut la 750 de lei, pentru calcularea sporului. Incercati o discutie cu angajatorul si daca lucrurile raman nerezolvate, puteti sesiza ITM sau mergeti in instanta de judecata.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton George Andreescu Gratiela Petrescu Viviana Serni Ioana Popa Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024