ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Lipsa sporului de vechime


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In decembrie 2012 am facut 5 ani de vechime in munca in aceeasi institutie, iar angajatorul nu mi-a oferit sporul de vechime conform legislatiei pe motiv ca nu am facut referat pentru ai anunta. Era obligatia mea sa anunt sau trebuia sa se sesizeze angajatorul? Si cum imi pot recupera suma de bani ce mi se cuvine pe ultimele 9 luni?

Adaugata in: Drepturi salariale
Laura Lara
 User  Laura Lara
a intrebat la 13 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 13 Oct. 2013
Este obligatia angajatorului si va trebui sa va acorde acest spor retroactiv de la data la care ati indeplinit aceasta conditie.
Art. 170 din codul muncii republicat
Acceptarea fara rezerve a unei parti din drepturile salariale sau semnarea actelor de plata in astfel de situatii nu poate avea semnificatia unei renuntari din partea salariatului la drepturile salariale ce i se cuvin in integralitatea lor, potrivit dispozitiilor legale sau contractuale.

Art. 171
(1) Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) este intrerupt in cazul in care intervine o recunoastere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivand din plata salariului.


Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024