Inchide Intra in Club Legislatia Muncii
Username/Email
Parola
Recuperare parola
ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A

marire salariu

Buna ziua si "LA MULTI ANI!"
Ati putea sa imi spuneti daca marirea de salariu de la 01.01.2012 trebuie facuta si in cazul salariatilor ce se afla in concediu medical? Si in aceste cazuri se poate face act aditional la contract chiar daca angajatul nu poate semna in acest moment? Sau marirea se face pe baza de decizie? Multumesc mult.

Adaugata in
  • Drepturi salariale
  • Salariu

Adina Dusa
 User  Adina Dusa a intrebat la 06 Ian. 2012

 

9 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa a raspuns userului oana ioana la 11 Ian. 2012
Modificarea in cauza, dna Oana, se poate face prin decizie unilaterala, dat fiind faptul ca este impusa de lege. Salariatului nu i se cere acordul in privinta acestei modificari, din acest motiv se poate face modificarea prin decizie fara nici o problema. De altfel, codul muncii prevede intocmirea actului aditional pentru modificarile contractuale, cu exceptia situatiile in care aceste modificari sunt impuse de prevederile legale in vigoare.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa a raspuns userului Nicoleta-Andreea Bocsa la 11 Ian. 2012
Daca nu exista un CCM la nivel de ramura sau de unitatea care sa faca referire la coeficienti de salarizare, atunci nu se aplica nici un coeficient. Ei nu mai sunt in vigoare la nivel national, dat fiind faptul ca nu mai exista un CCMUN.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Oana Ioana
 User Oana Ioana a raspuns userului Viviana Serni la 10 Ian. 2012
buna ziua. orice modific la CIM se face printr-un act aditional, nu prin decizie colectiva. si totusi, intrebarea doamnei a fost in legatura cu persoana care se afla in medical la data modific salariului minim brut pe tara. eu consider ca , chiar daca pers x este in medical la 01.01.2012respectiv 03.01.2012- I zi lucratoere a anului 2012 se face aditional cu aplicarea maririi din 01.01.2012, se face modificarea in revisal, dar am un dubiu la luarea la cunostinta a salariatului. aditionalul poate fi trimis prin posta sau luat la cunostinta la intoarcerea din medical, dar daca sta 2 luni in medical?.................se poate sa ne lamureasca ciniva?


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicoleta-andreea Bocsa
 User Nicoleta-andreea Bocsa a raspuns userului Nicoleta-Andreea Bocsa la 10 Ian. 2012
Am uitat sa specific ca nu exista contract nici la nivel de ramura


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicoleta-andreea Bocsa
 User Nicoleta-andreea Bocsa a raspuns userului Viviana Serni la 10 Ian. 2012
Buna ziua,
As avea o intrebare: salariul celor care au la 01.01.2012 peste salariul minim brut legal adica peste 700 ron, se modifica printr-un act aditional la contract si se aplica Coeficientii vechi, neavand stabiliti altii? Sau cum se procedeaza in acest caz?


Va multumesc anticipat!


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Manea Adina
 User Manea Adina a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2012
Buna ziua,

referitor la intrebarea dumneavoastra:- incepand cu ian.2012 nu mai sunt coeficienti deoarece nu mai exista ctr. colectiv la nivel national, dar exista ctr. la nivel de ramura. Deci, daca faceti parte dintr-o ramura care are contract colectiv in vigoare, atunci trebuie sa folositi coeficientii. Eu sunt in aceasta situatie.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa a raspuns userului georgeta marin la 09 Ian. 2012
Intr-adevar, decizia nu este nevoie sa o trimiteti la ITM pentru ca nu se mai depun documente in format tiparit la Inspectorat. Insa vor trebui operate modificarile in Revisal, de preferat pana la data in care se calculeaza salariul pentru luna ianuie 2011, astfel incat sa se acorde noul salariu incepand cu luna ianuarie asa cum prevede hotararea de guvern.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Marin
 User Georgeta Marin a raspuns userului Viviana Serni la 09 Ian. 2012
Buna ziua
Referitor la raspunsul d-vs, nu exista coeficientii in ianuarie, fiecare isi negociaza salariul.
Intrebarea mea este de mai trebuie sa trimitem la ITM decizia daca trimitem salariul prin revisal ? oricum ei nu mai arhiveaza hartii.
mulrumesc


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Viviana Serni
 Expert Viviana Serni a raspuns la intrebare la 06 Ian. 2012
Inteleg ca modificarea pe vreti sa o faceti are la baza o prevedere legala de marire la nivel national a salariului angajatei.
In cauza, trebuie sa faceti decizie decizie a conducerii, cu tabel nominal al persoanelor, care sa contina numele si prenumele, salariul anterior, noul salariu si semnatura de luare la cunostinta.
Acest tabel va contine doar pesoanele a caror salariu din decembrie cade in ianuarie sub salariul minim brut legal. Lor li se majoreaza salariul la salariul minim brut stabilit in Contractul colectiv de munca la nivel de ramura/unitate tinand cont si de coeficientii din ianuarie, diferiti fata de cei din decembrie.

Un model de decizie colectiva gasiti aici??
http://www.descarca-programe.ro/index.php?x=meniu&m=6&sm=32&id=1532&subject=Model-decizie-pentru-marirea-salariului-minim-pentru-ITM-incepand-cu-01.01.2012Alte intrebari despre Drepturi salariale

Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro
TOP RASPUNSURI 2015
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pe langa decizia de incetare a contractului, adeverinta de vechime si anexa 26,este...[citeste mai mult]
Publicat la data 24 Mar. 2015 1 raspuns
Somajul se i a in considerare la cotizare pentru pensie anticipata?Si daca pot avea un job cu pensie anticipata?Va...[citeste mai mult]
Publicat la data 25 Mar. 2015 1 raspuns
am primit decizia de Pensie anticipata in luna septembrie 2014 cu o penalizare de 13.5%,am facut cuntestatie,dar pana in...[citeste mai mult]
Publicat la data 24 Mar. 2015 3 raspunsuri
Sunt nascuta in 13-08-1957 lucrez din anul 1976 luna octombrie, de atunci lucrez fara intreruperi pana in acest moment,...[citeste mai mult]
Publicat la data 22 Mar. 2015 6 raspunsuri
Buna ziua! Un salariat a primit decizia de pensionare in martie2015,iar drepturile pentru pensie incep cu octombrie...[citeste mai mult]
Publicat la data 23 Mar. 2015 2 raspunsuri
Ma numesc Cristea Simion,sunt din Alba Iulia Am lucrat 40 anisi 7 luni.Sunt nascutin 16.04.1951.Am facut facultate - 3...[citeste mai mult]
Publicat la data 25 Mar. 2015 1 raspuns
Video club

[X]