ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Marire salariu minim la 900 lei


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Am inteles ca din 1 Iunie s-a marit salariul minim de la 850 la 900 ( sper sa nu gresesc luna), in acest caz trebuie sa mi se trimita un act additional pentru marire de salariu sau cum se proceedeaza? Mentiomez ca pe contractual meu de munc am 840 salariul si nu am semnat nici un act pentru 850. Ce trebuie sa fac?


Multumesc.

C Laura
 User  C Laura
a intrebat la 05 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Iun. 2014
In situatia in care in contract aveti norma intreaga, daca pana acum ati primit un salariu net de 636 lei atunci angajatorul v-a platit salariul corect. Va trebui doar corectat in contract.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iun. 2014
Majorarea salariului minim se face incepand cu data de 1 iulie conform HG 871/2013, ati gresit luna. Modificarea se face prin decizie colectiva sau individuala, depinde de caz, pentru ca la baza ei sta un act normativ.

Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2014, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 850 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore in medie pe luna in anul 2014, reprezentand 5,059 lei/ora
(2) Incepand cu data de 1 iulie 2014, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore in medie pe luna in anul 2014, reprezentand 5,357 lei/ora.

Vorbiti cu angajatorul dvs referitor la acel salariu din contract, sa va incheie un act aditional la el pentru corectie si sa va plateasca diferentele daca nu v-a calculat corespunzator salariul. Cat timp sunteti incadrata cu norma intreaga atunci intr-adevar este gresit trecut in contractul de munca.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024