ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Obtinere somaj fara achitarea taxelor salariale in ultimele 3 luni


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am o problema cu seful meu la a carei firma lucrez din 2011. Din cauza nevoii de a avea un job am acceptat, caci altfel nu se putea, incheierea contractului de munca cu salariul minim. Anul acesta seful meu a inceput sa ma hartuiasca sexual, eu necedand avansurilor lui. In august m-a anuntat ca va trebui sa-mi dau demisia, iar eu nu am acceptat lucrul asta si i-am spus sa ma dea afara daca vrea, deoarece eu am dreptul la somaj si nu vreau sa-mi dau demisia. Din cauza faptului ca taxele la stat nu erau platite de luni bune, a stabilit ca eu sa nu mai merg la serviciu de la 1 septembrie, iar el o sa plateasca taxele ca apoi sa inchida contractul pe motiv de restructurare. Numai ca intre timp s-a razgandit si m-a amenintat ca o sa ma dea afara oricum si eu nu am ce sa-i fac.
Va rog frumos sa ma sfatuiti ce as putea eu sa fac in cazul asta, deoarece eu risc sa pierd niste bani, nu mai zic de timpul pierdut din septembrie si pana acum cand tot am asteptat sa plateasca taxele ca eu sa pot baga actele pentru somaj.


Adaugata in: Drepturi salariale
Tania Dumitru
 User  Tania Dumitru
a intrebat la 11 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului tania dumitru la 13 Dec. 2013
Da, cat timp in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii exista minim 12 luni de stagiu de cotizare, aveti dreptul la indemnizatie de somaj. Si daca raportul de munca inceteaza dintr-un motiv neimputabil dvs. Evitati varianta demisiei sau a acordului partilor pentru ca si ele va anuleaza dreptul la indemnizatia de somaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Tania Dumitru
 User Tania Dumitru
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Dec. 2013
Multumesc de raspuns,asadar chiar daca mi se va da o adeverinta de vechime in care sunt trecute si platile catre stat mai putin ultimele 3 luni,eu pot beneficia de somaj?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Dec. 2013
Pentru hartuirea sexuala depuneti o plangere la Centrul de Combatere a Discriminarii sau chiar in instanta, cu toate dovezile pe care le aveti (pot fi inregistrari audio, video, poze etc.). Cat despre taxele neplatite acestea se pot raporta catre Circa financiara si se va efectua un control de catre Politia fiscala. Iar referitor la presiunile de a va da demisia sau incalcarea legii si a drepturilor ce va sunt recunoscute prin ea, depuneti o plangere la ITM.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024