ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Persoane cu dizabilitati


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Persoanele cu dizabilitati angajate la stat, din ce buget primesc salariile: bugetul local, consiliul judetean sau primariile locale primesc un buget special de la guvern pentru acest tip de angajati?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Adaugata in: Drepturi salariale
Florin Stefan
 User  Florin Stefan
a intrebat la 03 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Stefan
 User Florin Stefan
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Aug. 2012
Va multumesc pentru raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului florin stefan la 07 Aug. 2012
Personal nu stiu sa existe o astfel de prevedere. Va redau ce prevede legea 448/2006 privind incadrarea persoanelor cu handicap.

Art. 78

(1) Persoanele cu handicap pot fi incadrate in munca conform pregatirii lor profesionale si capacitatii de munca, atestate prin certificatul de incadrare in grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judetean sau al sectoarelor municipiului Bucuresti.

(2) Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati.

(3) Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajeaza persoane cu handicap in conditiile prevazute la alin. (2), pot opta pentru indeplinirea uneia dintre urmatoarele obligatii:

a) sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand 50% din salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap;

b) sa achizitioneze produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate in unitatile protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat, in conditiile prevazute la lit. a).

(4) Fac exceptie de la prevederile alin. (2) institutiile publice de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala.

(41) Fac exceptie de la prevederile alin. (3) lit. b) unitatile protejate infiintate in cadrul organizatiilor persoanelor cu handicap care pot desfasura si activitati de vanzari/intermedieri, cu conditia ca minimum 75% din profitul obtinut sa fie destinat programelor de integrare socioprofesionala pentru persoanele cu handicap din organizatiile respective. Aceste unitati au obligatia prezentarii unui raport financiar la fiecare inceput de an, din care sa rezulte cum au fost utilizate fondurile obtinute prin activitatea comerciala.

(5) Monitorizarea si controlul respectarii prevederilor alin. (2) si (3) se fac de catre Inspectia Muncii.

Nu reiese din lege ca statul aloca un buget special in astfel de cazuri.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Stefan
 User Florin Stefan
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Aug. 2012
Multumesc pentru raspuns. Totusi am auzit ca pentru persoanele cu handicap bugetare, statul aloca institutiilor de stat (in cazul meu primaria locala) un buget special pentru salarizarea lor. In cazul in care primaria nu are persoane cu handicap angajate sau sunt foarte putine, acel buget este returnat statului sau ceea ce mai ramane din el. Va rog sa-mi spuneti daca ceea ce am auzit este adevarat, si daca este, sa-mi spuneti in care lege este trecuta acesta precizare. Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Aug. 2012
Toti angajatii incadrati la stat sunt platiti din bugetul de stat, alocandu-se fiecarei institutii un anumit buget si fiind stabilite anumite niveluri salariale.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024