ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plata ore suplimentare pentru personal contractual intr-o institutie publica


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog urgent ajutati-ma cu un raspuns clar. Suntem institutie publica - administratie locala deconcentrata, cu angajati atat functionari publici cat si contractuali, cu plata integrala a drepturilor salariale de la buget. Am voie eu, ca angajator sa platesc ore suplimentare pe anul 2015 pentru personal contractual? Mentionez ca pentru personal contractual, avem doar un contract individual de munca, nu avem unul colectiv in care sa reiasa ca aceste persoane au dreptul la plata orelor suplimentare. Conform cu Ordonanta 83/2014 orele suplimentare se compenseaza cu ore libere, .

Am vreo posibilitate, cale legala, etc.....pentru plata acestora?
Recent mi s-a "impus" plata acestor ore, pentru personal contractual, pe motiv ca eu nu as sti sa fac distinctie intre personal contractual si functionari publici. Ordonanta 83/2014 a fost modificata ulterior, insa, noi ca administratie locala deconcentrata nu avem drept sa platim aceste ore suplimentare.....eu asa inteleg. Va rog mult un raspuns pertinent. Multumesc!


Vicol Irina
 User  Vicol Irina
a intrebat la 06 Aug. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Aug. 2015
Din 2014 bugetarii care lucreaza ore suplimentare nu vor mai primi sporuri la salariu, ci doar timp liber corespunzator
OrdonanÅ£a de urgenÅ£Ä?? nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plÄ??tit din fonduri publice în anul 2015, precum Å??i alte mÄ??suri în domeniul cheltuielilor publice
Art 8
(1) ÃŽn anul 2015, munca suplimentarÄ?? efectuatÄ?? peste durata normalÄ?? a timpului de lucru de cÄ??tre personalul din sectorul bugetar încadrat în funcÅ£ii de execuÅ£ie sau de conducere, precum Ã…??i munca prestatÄ?? în zilele de repaus sÄ??ptÄ??mânal, de sÄ??rbÄ??tori legale Ã…??i în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementÄ??rile în vigoare, nu se lucreazÄ??, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzÄ??tor.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024