ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plata orelor de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, lucrez la o firma de paza si protectie iar programul de munca este intre orele 21:00-05:00, 30 de zile pe luna. Cum se calculeaza ora de munca prestata si ce drepturi banesti am in acest caz? Va multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
Claudiu Covrig
 User  Claudiu Covrig
a intrebat la 18 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Aug. 2012
Dvs aveti un program de lucru de 8 ore, din care o parte sunt ore de noapte. Munca de noapte este cea prestata in intervalul 22:00 - 06:00, ceea ce inseamna ca din cele 8 ore de lucru, 7 sunt ore de noapte. Aceste ore pot fi compenste fie cu reducerea programului din ziua respectiva de la 8 la 7 ore fie cu spor de 25% la salariul de baza, daca numarul de ore de noapte este de cel putin 3 din timpul zilnic de lucru. In cazul dvs., dat fiind programul orar, cea mai potrivita ar fi compensarea cu spor.

Insa nu stiu daca dvs lucrati 30 de zile sau firma are program non-stop. Daca lucrati 30 de zile categoric acest lucru nu este in regula. Angajatorul trebuie sa va acorde in mod obligatoriu repausul saptamanal de 2 zile consecutive, iar daca acest repaus nu poate fi acordat in zilele de sambata si duminica, pot i acordate alte doua zile consecutive din saptamana. Zilele de sambata si duminica lucrate vor fi compenste cu spor la salariu al carui cuantum se va stabili prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin contractul individual, in functie de caz.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024