ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

plata orelor suplimentare dupa demisie!!!!!!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns referitor la ceea ce vreau sa fac , inainte de toate eu lucrez la Domo de 1 an de zile si in acest an dupa calculele mele am iesit mereu cu cate 35-41 de ore suplimentare pe luna deoarece noi avem trecut pe fluturasu de salariu 168 de ore norma, acum ceva timp au bagat un spor saptamanal de 27 ron apare si acela pe fluturas din cate am auzit a fost introdus pentru ca avem liber pe luna doar 4 zile adica weekend-urile pe care nu le muncim , iar noi facem 201 ore la o luna cu 31 de zile din 168 cat scrie pe fluturas.
Contractul cand l-am semnat este in felul urmator programul specificat , si anume program de 8 ore de luni pana vineri cu week libere dar nu este asa si in realitate.
Programul este in felul urmator o sapt lucrezi de la 9:30- 16:00 si in week liber iar o sapt lucrez de la 15:30 - 22:00 ( adica luni , marti miercuri si joi) iar vinerea avem program de la 15:30 la 23:30 si in weekend muncim sambata de la 9:30-23:30 si Duminica de la 9:30-22:00.

Ceea ce vreau sa fac este sa le cer plata orelor suplimentare pana in momentu de fata in care mi-am dat demisia sunt in preaviz pana pe data de 25 iulie , as avea castig de cauza? daca da cum trebuie sa procedez?
Va mai zis ca noi cand venim la munca nu ne pontam pe nimic si nu semnam nimic , doar sefu de magazin tine evidenta la el in cap.

Stefan Alex
 User  Stefan Alex
a intrebat la 13 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Stefan Alex
 User Stefan Alex
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Iul. 2014
Eu mai mult fac aceasta cerere pentru orele suplimentare care le-am facut timp de 1 an si jumatate in aceasta firma , si nu sunt platite si nici nu au fost pentru colegi care au plecat , bine ei cand au plecat nu au facut aceasta cerere pentru ore suplimentare au asteptat decat drepturile pe care a vrut angajatorul sa le dea.
Si mie nu mi se pare normal sa nu ne plateasca orele muncite in plus avand in vedere ca sunt in numar de 41 ore pe luna in plus, din care scadem 6 ore si jumatate atat cat ni se mai dadea liber adica o zi de munca pe luna inafara de cele 4 zile de weekend.
Intrebare mea catre Dvs este sa-mi spuneti si mie dupa cererea asta , daca ei nu raspund si fac o sesizare la ITM si cei de la ITM vor probe este de ajuns vorbele colegilor, camerele de luat vederi din magazin si programul mallului ????
Astept raspunsul DVS.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului la 15 Iul. 2014
Nu ar trebui sa faceti nicio cerere pentru acordarea drepturilor cuvenite prin lege, este gresita aceasta abordare. Si cu atat mai mult pentru salariul cuvenit. Angajatorul este obligat sa va acorde sumele reprezentand salariul pana la data incetatii, iar dupa incetare sumele pentru compensarea CO neefectuate. Munca suplimentara ar fi trebuit sa fie pontata si sa fie compensata conform legii si prevederilor interne, cu spor sau liber corespunzator. Dar la fel, nu este necesara o cerere pentru ca angajatorul sa isi faca datoria.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Stefan Alex
 User Stefan Alex
a raspuns userului Florin Cioca la 14 Iul. 2014
Multumesc mi sa mai zis ,eu o sa fac o cerere dupa ce termin previzul si o sa-mi cer toate drepturile adica plata zilelor de concediu , restituirea garantiei , salariu pe zilele de preaviz si o sa le spun si de orele suplimentare , in caz ca nu se rezolva amiabil atunci o sa ajung la itm.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Iul. 2014
Aveti probleme si cu acordarea repausului saptamanal. Pe langa acel spor care inteleg ca este unul de weekend, cel de 27 lei, ar fi trebuit sa primiti si alte doua zile libere consecutive din saptamana drept repaus saptamanal.

Sumele de natura salariala se recupereaza prin actiune in instanta de judecata, ITM poate doar sanctiona contraventional nerespectarea legii dar nu va poate garanta recuperarea acestor sume, ei va vor directiona tot catre instana de judecata. Dreptul se prescrie in 3 ani de la data datoriei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Cioca
 User Florin Cioca
a raspuns la intrebare la 14 Iul. 2014
Aveti castig de cauza. Puteti apela la un mediator specializat, pentru recuperarea amiabila a sumelor respective, ori puteti implica institutiile statului, facand o sesizare la ITM si o actiune in instanta la Tribunal.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024