ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plata zile concediu de odihna dupa demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am lucrat la o firma de pe 22 ianuarie pana la 31 mai.Pe 25 mai mi-am scris demisia,si am stat in preaviz pana pe 31.Nu am mai stat pentru ca sunt foarte neseriosi cu banii. Acum,pe 10 am primit salariul,825 de lei,si ma asteptam sa primesc si banii pe zilele de concediu de odihna,dar nu i-am primit.Mai trebuie sa primesc si tichete de masa de pe 2 luni anterioare,bineinteles ca nu le-am primit nici pe acelea.Mai am o colega care si-a dat si ea demisia la mijlocul lunii mai,iar ea si-a primit banii de concediu.. Sunt sanse sa ii primesc luna aceasta?Sau pentru ca am lucrat pana in ultima zi din luna mai,este posibil sa ii primesc luna care vine?Ce e de facut in privinta asta?Va multumesc

Andreea Deea
 User  Andreea Deea
a intrebat la 11 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iun. 2014
Suma reprezentand compensarea zilelor de concediu de odihna ramase neefectuate din timpul raportului de munca ar fi trebuit platite odata cu toate drepturile salariale pentru ultima luna lucrata inainte de incetare. Incercati sa vorbiti cu angajatorul si sa vedeti de ce nu ati primit aceste drepturi si in cazul in care nu se rezolva situatia depuneti o plangere in instanta de judecata. Dreptul se prescrie in 3 ani de la data la care angajatorul va datora aceste sume, adica data la care ar fi trebuit sa primiti salariul pentru luna mai.


Art. 171
(1) Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) este intrerupt in cazul in care intervine o recunoastere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivand din plata salariului.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024