ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Rasplata munca depusa intr-o zi libera prin lege


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Lucrez pentru o agentie de monitorizare media si a trebuit sa lucrez pe 30 noiembrie 2015, zi libera prin lege. Am inteles de ce a trebuit sa fac lucrul acesta, insa am intrebat, normal, care e politica companiei legata de rasplatirea muncii intr-o zi libera prin lege. Persoana care se ocupa de contractele de munca mi-a spus ca se rasplatesc conform contractului individual de munca incheiat cu ei (adica exact cum scrie si in codul muncii), insa angajatorul propriu-zis mi-a spus ca nu se da nicio zi libera si nici spor la salariu. De atunci imi tot repeta ca la privat nu-i ca la stat si ca nu se aplica nimic si ca ar trebui sa termin cu pretentiile ca nu o sa primesc nicio zi libera si nici spor la salariu pentru zilele libere pe care le lucrez. Evident, nu am primit nimic in plus la salariul din luna aceea.

Acum de sarbatori am primit zile libere in plus fata de cele stipulate in lege, deci ma gandesc ca s-au acoperit cu ziua libera, insa tot nu-mi dau seama cum drepturile salariale sunt pretentii si de ce nu au putut sa-mi spuna de la inceput cum prefera sa se procedeze.

Mentionez si faptul ca din cauza naturii job-ului, trebuie sa lucrez 2 weekend-uri pe luna si in timpul saptamanii ajung sa lucrez in intervalul orar de 22:00-06:00. In contract nu se stipuleaza acest lucru, ca sa nu mai zic de vreo mentiune legata de astfel de sporuri.

Cumva este un regim special pentru agentiile de monitorizare media? Imi e greu sa cred ca legislatia muncii exista doar pentru bugetari. Am lucrat si in alte companii la privat si intotdeauna s-a respectat codul muncii in aceasta privinta. Imi dau seama ca am semnat un contract si mi-am luat un angajament, insa as vrea sa stiu ce as putea sa fac in aceasta situatie, daca se mai poate face ceva. Evident, pe viitor voi fi mai atenta atunci cand semnez un contract si nu e nimeni din firma care sa-mi raspunda la intrebari...

Va multumesc anticipat,
Ges.



Elena Gageanu
 User  Elena Gageanu
a intrebat la 27 Dec. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 28 Dec. 2015
prevederile Codului muncii se respecta atat de angajotorii privati cat si de angajatorii din sistemul bugetar.
Sarbatorile legale sunt zile nelucratoare.
Compensare: timp liber in urmatoarele 30 de zile sau 100% din salariul de baza.
Pentru munca in zilele de repaus saptamanal se acorda spor, care este obligatoriu, nu optional, iar salariatul va primi alte doua zile consecutive din saptamana drept repaus saptamanal. Legea nu prevede un cuantum minim sau maxim al acestui tip de spor, lasand angajatorului libertatea de a decide cuantumul acestuia.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024