ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

recuperare datorii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
As dori sa stiu cum pot sa-mi recuperez datoriile care le are societatea catre mine.
Pe scurt, societatea nu vrea sa-mi plateasca nici noptile lucrate, nici zilele lucrate in plus, iar cand am cerut de la contabilitate un pontaj am vazut ca nu apar decat cu zilele normale si cu doua zile de weekend lucrate pe care iau 20% plus, si nici o zi de noapte. La intrebarea mea seful care este israelian a spus ca ne-a dat o marire de 10% la salariu pentru toata lumea in schimbul zilelor si noptilor lucrate iar cui nu-i convine este liber de contract. Puteti sa-mi spuneti cum sa combat acest neajuns. Apropo, nu pot demonstra decat cu martori adica cu echipa care a lucrat de noapte.
Va multumesc

Viorel Dorobantu
 User  Viorel Dorobantu
a intrebat la 04 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iun. 2012
Puteti face o sesizare catre ITM in primul rand. In fata angajatorului puteti face uz de articolele din Codul muncii referitoare la compensarea muncii suplimentare si a orelor de noapte. Angajatorul are obligatia sa va acorde fie timp liber platit fie spor de minim 75% pentru orele suplimentare, iar pentru programul de noapte fie un spor de de 25% daca lucrat cel putin 3 ore din programul normal de lucru sau reducerea programului de lucru din ziua respectiva cu o ora.

Angajatorul dvs nu prea respecta Codul muncii se pare. Sesizati-i acest lucru si daca nici asa nu se rezolva apelati la ITM. Este foarte bine ca aveti martori.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024