ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Recuperare drepturi banesti


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In data de 23 iulie am inceput activitatea la o unitate unde am aplicat pentru postul de administrator firma. La angajare mi s-a spus ca momentan sa fac partea de contabilitatea firmei si sa ma ocup si de partea de resurse umane. Contractul mi-a fost facut abia in data de 5 august si nu este semnat nici in prezent. In data de 14 august am fost sunata si mi s-a transmis sa nu ma mai prezint la firma ca se "restructureaza" postul fara a-mi fi invocate alte motive. De atunci sunt refuzata si amanata in permanenta cu dreptul meu salarial pe perioada lucrata.
Am inteles de la contabilul firmei care se ocupa si cu revisal-ul ca mi-a inchis CIM in data de 01 septembrie a.c.
Cum procedez pentru a-mi revendica drepturile banesti sau ce cale legala trebuie sa urmez?


Adaugata in: Drepturi salariale
Carmen Bucur
 User  Carmen Bucur
a intrebat la 07 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Sep. 2013
Daca nu exista un CIM semnat de ambele parti atunci nu prea au ce raporta in Revisal cei de la firma. Inregistrarea in Revisal se face doar daca exista un CIM semnat, iar fiecare parte trebuie sa detina cate un exemplar original al acestui document.

Banuiala mea este ca ati muncit la negru, cat timp nu a existat un contract semnat de ambele parti. Angajatorul a incalcat flagrant prevederile legii, mai ales ca nu a respectat nici obligatia legala de a va incheia contractul anterior inceperii activiatii si nu retroactiv.

Depuneti o sesizare la ITM, cel mai bine, si solicitati un control la sediul angajatorului, invocand si lipsa acestor documente la angajare. Tineti cont de faptul ca s-ar putea sa fiti si dvs amenata insa pentru munca la negru, codul muncii prevede acest lucru.

Cat despre drepturile salariale neprimite conform legii si in raport cu munca prestata, puteti depune actiune in instanta, daca aveti toate dovezile care sa va sustina in acesta directie.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024