ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Recuperare drepturi salariale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Lucrez la o firma privata de aproape 3 ani cu contract legal de munca, iar in anul 2011 am fost trimis de firma sa lucrez in Elvetia unde fiul patronului detine o alta firma, la care am aflat ca am lucrat la negru timp de 1 an si 5 luni. La plecare mi s-a promis o suma si continuitatea salariului in tara conform contractului de munca. Intrebarea mea este: cum pot recupera banii pe ultimele 2 luni si jumatate din Elvetia + salariul neplatit pe 1 an in tara?

Adaugata in: Drepturi salariale
Ilie Nicolae Preda
 User  Ilie Nicolae Preda
a intrebat la 13 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Iul. 2013
Daca ati fost detasat de angajatorul din Romania atunci nu ati lucrat ilegala in Elvetia. Dar pentru acest lucru trebuia sa primiti o decizie de detasare pentru maxim un an si apoi o propunere de prelungire a perioadei de detasare pe care dvs o puteati accepta sau nu. In cazul in care nu a existat niciun fel de decument care sa stea la baza deciziei angajatorului de a pleca in Elvetia, atunci intr-adevar este un abuz din partea angajatorului si singura modalitate in care puteti incerca sa va recuperati drepturile salariale neacordate conform contractului este prin actiune in instanta. Puteti sesiza ITM pentru un control la sediul angajator dar inpectorii de munca pot doar dispune sanctiuni si eventual stabili niste termene pana la care sa fie pusa in ordine situatia. Dar si ei va vor redirectiona tot catre instanta, pentru ca tine de competenta lor. Dreptul de actiune in instanta se prescrie in 3 ani de la data la care vi se datorau drepturile salariale. Aceasta pentru realtia cu angajatorul din Romania. Cu cel din Elvetia situatia ar trebui solutionata in Tribunalele lor.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024