ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Recuperare drepturi salariale!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Ce solutionare se poate da in cazul in care angajatorul refuza sa-si achite obligatiile salariale (cele care sunt stipulate in orice contract de munca), mai concret: in data de 08.06.2012 am incetat contractul de munca cu firma angajatoare, mai exact firma beneficiara a reziliat contractul cu firma angajatoare si de atunci si pana acum 05.07.2012 pur si simplu ne rugam de "distinsul domn patron" sa-si achite datoriile fata de noi, fostii angajati. Nu mai pun la socoteala ca nici macar lichidarea nu s-a produs (si acum avem acasa echipamentul firmei). In aceasta situatie penibila si extrem de delicata ne aflam 3 ex-angajati. Ce ne ramane de facut ? Sa renuntam la toti acei bani castigati cinstit? Astept raspunsul dvs!

P.S: Eu oricum am de gand sa fac plangere scrisa asa-zisului "patron" la Inspectoratul Muncii si Politia Economica (am inteles ca si dumnealor pot solutiona astfel de abateri grave ale angajatorilor) .

Adaugata in: Drepturi salariale
Marius Tudorache
 User  Marius Tudorache
a intrebat la 05 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marius Tudorache
 User Marius Tudorache
a raspuns userului georgeta ganea la 05 Iul. 2012
Da, art. 166 punctul 4: aici se incadreaza respectivul "domn patron" prin fapta sa: intarzierea nejustificata a platii ! Luni, dupa cum am si mentionat, depun plangere la ITM Constanta. Multumesc foarte mult pt. raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Iul. 2012
Art. 166
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
...
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Art. 268 din codul muncii republicat
(1) Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:
...
c) in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, in situatia in care obiectul conflictului individual de munca consta in plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despagubiri catre salariat, precum si in cazul raspunderii patrimoniale a salariatilor fata de angajator;

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024