ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Refuz de plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Din cauza intarzierilor repetate cu plata salariului din partea angajatorului si pentru faptul ca au refuzat sa-mi dea adeverinta de salariu pt. plata contributiilor (care mi-a fost necesara la spital), am hotarat sa-mi dau demisia. Am cerut o adeverinta semnata si stampilata ca am incheiat activitatea, ca nu am datorii si ca mai am de primit o suma de bani ce reprezinta salariul pe lunile trecute.

Vreau sa mentionez ca sunt student, iar la angajare, acum un an, am solicitat sa-mi inregistreze o adeverinta pt a modifica statutul de student in cel de angajat asa cum este mentionat in formularul Casei de Asigurat Medical OPSNAJ. Acest lucru nu s-a intamplat invocand motivul ca nu au nevoie de Certificatul Medical; in concluzie am ramas inregistrat ca student. Dupa o perioada, datorita conditiilor de igiena, am facut o infectie si a fost nevoie sa ma internez in spital si bineinteles ca m-au intrebat de Certificatul Medical. Atunci le-am solicitat adeverinta de salariat necesara medicului de familie. Dar cum sa beneficezi de CM daca tu esti inregistrat ca student? Aveam nevoie de o scutire medicala pt facultate si uite asa m-au fransferat de la o firma la alta pentru ca intre timp prima firma avea datorii enorme cu plati neefectuate catre stat si a intrat in faliment. Au transferat o parte din personal pe alta firma cu salariu mai mic pe Cartea de munca promitand ca va plati restul la negru. In concluzie, ce pasi legali pot parcurge pt a recupera drepturile salariale cuvenite?
Cu stima.

Gabriel Scortea
 User  Gabriel Scortea
a intrebat la 09 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
Puteti beneficia de CM si inregistrat ca student. Studentia este asimilata perioadei de cotizare la sanatate. Insa daca in acelasi timp se platesc contributii ca urmare a statutului de salariat atunci intr-adevar se ia in considerare periaoda respectiva.

Drepturile salariale pot fi recuperate din pacate doar in instanta, mai ales dupa ce raportul de munca deja a incetat. Instanta de judecata va decida ce drepturi au fost incalcare, cat si daunele pe care angajatorul ar trebui sa le suporte ca urmare a producerii lor.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024