ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

restituire impozit pe salariu nejustificat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Revin cu o alta intrebare legata de aceeasi problema cu certficatul de handicap.Am facut cerere pentru restituirea impozitului pe salariu ce mi-a fost retinut nejustificat si mi s-a spus ca cei de la firma cu programul de salarii nu permit pentru ca nu le da voie legea 227. Dar nu exista o decizie de impunere anuala care pe baza ei se pot recupera diferentele de impozit?
mai exact citez "Organul fiscal stabileste venitul net anual impozabil/castigul net anual impozabil si impozitul anual datorat, ca urmare depunerii de catre contribuabili a declaratiei privind venitul realizat, dupa care emite decizia de impunere anuala, in conformitate cu prevederile art. 84 alin. (7) din Codul fiscal.

Mai exact, organul fiscal competent emite deciziile de impunere anuala pe baza datelor din declaratiile privind veniturile realizate si a celorlalte informatii existente in evidenta fiscala, pana la data de 15 septembrie a anului urmator celui pentru care se face impunerea, conform prevederilor din Ordinul MFP nr. 52/2012, ne-a spus sursa citata.Deci, Fiscul trebuie sa plateasca diferentele de impozit dupa cel mult 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere."
va multumesc.


Daniela Gaf
 User  Daniela Gaf
a intrebat la 18 Apr. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Apr. 2016
Obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate se declar prin D 112. Pentru corectarea impozitului pe venit se utilizeaza declaratia rectificativa. Impozitul retinut in plus vi se restituie prin diminuarea cu sumele respective a impozitului pe veniturile din salarii incepand cu luna efectuarii acestei operatiuni si pana la lichidarea acestuia.
Asadar, angajatorul va trebui sa rectifice atat statul de plata, cat si declaratiile 112 pentru lunile respective.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024