ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Retribuirea cadrelor didactice în regim de plata cu ora


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost profesor universitar la o universitate de stat.La 23.02.2016 am împlinit 65 ani și conform legii mi-am depus dosarul pentru pensia la limita de vârstă.Cum semestrul al ll-lea începuse și nici un alt coleg nu putea prelua și sarcinile mele didactice am solicitat sa-mi continui activitatea până la sfârșitul anului universitar.
Cererea a fost aprobată urmând a fi retribuit în regim de plata cu ora începând cu 01.03.Am depus documentele necesare dar la data plății salariilor nu am primit nici o sumă.Întrebând de ce mi s-a spus ca Universitatea NU ARE BANI pentru plata cu ora.(în treacăt fi spus orele prestate în regim de plata cu ora nu s-au plătit nici în ianuarie și nici în februarie).Cum trebuie să procedez?

Ion Enea
 User  Ion Enea
a intrebat la 19 Apr. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Apr. 2016
Cadrele didactice pensionate, care au ocupat un post didactic sau o catedra vacant(a) dupa prezentarea curriculum-ului vitae si sustinerea interviului, incheie contract individual de munca in regim de plata cu ora cu directorul unitatii de invatamant, conform art. 254 alin. 16 din Legea nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare. Obligatia principala a angajatorului este cea de plata salariului pentru munca indeplinita de salariat. Acesta nu s-ar putea sustrage de la obligatia sa invocand lipsa fondurilor banesti, chiar in cazul unitatilor bugetare. In caz de nerespectare a acestei obligatii sunteti indreptatit sa solicitati instantei obligarea angajatorului la plata drepturilor salariale.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024