ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reziliere CIM fara plata salariului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara tuturor,

Problema sta in felul urmator:
O societate ce se ocupa de accesarea de fonduri europene a intrat in posesia unor copii de buletin, printre care si a mea (copii trimise pentru cu totul altceva si pentru altcineva) si ne-a intocmit tuturor CIM pe perioada determinata. Pentru a ne primi banii, trebuia doar sa semnam contractul, urmand ca toate salariile aferente perioadei sa le primim la sfarsitul proiectului, FARA SA FIE NEVOIE CA NOI SA PARTICIPAM IN VREUN FEL.
Toate bune si frumoase, toti am semnat contractele (cu toate ca stiam ca sunt facute ilegal, fara stirea noastra), iar dupa cateva luni bune, eu am fost sunat si mi s-a spus ca nu voi primi niciun ban, deoarece proiectul s-a reziliat si nici ei la randul lor nu au mai primit acele fonduri.
Totusi, mi s-a spus ca exista si o 'parte buna', intrucat mi s-au platit toate taxele si contributiile la stat.

Am si inregistrarea telefonica cu o reprezentanta a societatii, care mi-a spus in prima faza ca nu o sa primesc niciun ban, pentru ca nici ei nu ii au, dar apoi tot spunea ca "daca ai de gand sa astepti si 6 luni - 1 an dupa cateva milioane... e treaba ta".

In CIM nu este specificat programul de lucru. Mi s-a spus ca 'voi lucra' de acasa. Asadar, nu trebuia sa semnez nicio condica, sau sa fiu prezent intr-un sediu de-al lor anume.

Daca toate taxele catre stat mi s-au platit (taxe care sunt platite din salariul meu brut), ei nu ar trebui sa faca dovada platii salariului meu?


Bogdan Relu
 User  Bogdan Relu
a intrebat la 27 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Bogdan Relu
 User Bogdan Relu
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Mar. 2014
Referitor la locul de munca, scrie: Activitatea se desfasoara la biroul din sediul social. Durata muncii: 2 ore/zi, 8 ore/saptamana.

Nu am semnat nicio fisa a postului, nu am dus niciun act, in afara de o copie a cartii de identitate (de care ei au facut rost din alta parte, nu eu le-am dat-o), nu am efectuat controlul medical si nici protectia muncii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Mar. 2014
In contract trebuie sa apara locul muncii, vedeti daca acolo este trecuta munca la domiciliu. Intr-adevar, pentru munca de acasa nu se trece in contract un anumit program de lucru. Daca nu apare nici locul muncii, atunci nu este in regula. Asta pe de o parte. Pe de alta, daca nu s-au respectat toate conditiile de incheiere a CIM (fisa postului, elementele obligatorii completate, documente necesare angajarii etc.) acesta poate fi declarat nul cu acordul partilor sau in instanta, nulitatea producand efecte pe viitor. Dar pana la data incetarii lui anajatorul ar trebui sa va plateasca sumele prevazute in contract drept salariu.

Depuneti o sesizare la ITM iar pentru recuperarea sumelor neacordate la timp, sub titlul de venituri salariale restante, depuneti o plangere in instanta.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024