ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salar minim brut


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Care este salariul minim brut pentru postul de specialist resurse umane ? necesita acest post vechime in domeniu, sau sunt suficiente studiile? mentionez ca persoana detine master in Managementul resurselor Umane, Facultatea de Psihologie si cursuri de Inspector resurse umane

Adaugata in: Drepturi salariale
Aniela Albu
 User  Aniela Albu
a intrebat la 27 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alexei Delimart
 Expert Alexei Delimart (avocat, SCPA Delimart si asociatii)
a raspuns la intrebare la 28 Dec. 2011
Acordarea drepturilor salariatilor este obligatorie atat daca aceste drepturi izvorasc din dispozi??ii legale, cat si din prevederile cuprinse in contractele colective de munca incheiate la diferitele niveluri sau in contractele individuale de munca.
Astfel, potrivit dispozitiilor art. 40 alin. 2 lit. c din Codul muncii, republicat, angajatorii au obligatia sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca.
In privinta drepturilor ce decurg din lege, in temeiul art. 164 alin. 3 teza I din Codul muncii, republicat, angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara.
Prin urmare, salariul se negociaza de catre cele doua parti angajator si salariat si nu poate fi mai mic decat salariul de baza minim brut pe tara. Conditiile de vechime pe care trebuie sa le indeplineasca specialistul in resurse umane sunt stabilite la angajator.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024