ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salarii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Sunt bugetar. OG nr. 19/2012 aduce mari batai de cap pentru cei cu salariul minim garantat de 700 lei.
Prin diminuarea cu 25% din iulie 2010, apoi prin majorarea cu 15% din ianuarie 2011 un salariat care avea in iunie 2010 salariul de 705 lei trebuia sa aibe obligatoriu dupa diminuare si majorare salariul minim garantat de 700 lei.
Acestor persoane nu vad cum am putea sa le marim cu 8% salarul minim acum, apoi cu 7,4% intrucat majorandu-l la 01 iunie 2012 cu 8% conform art.1, alin a) se ajunge la 756 lei, depasind-ul pe cel din iunie 2010, iar in decembrie se va ajunge la 812 lei.
Astfel ca pentru persoana care in iunie 2010 aveau un salariu de incadrare de 705 lei, care respecta salariul minim garantat actual de 700 lei, nu vad decat o crestere de 5 lei in cele 2 transe.
Daca persoana mai are si alte sporuri...avem alte cazuri particulare unde trebuie sa tinem cont si de brutul acestora, tinand cont de echivalentul lui in aceleasi conditii fata de octombrie 2009.
Nu se fac precizari si metodologie de calcul nu pentru aceste cazuri, astfel ca aplicand OG 19 conform art 1, nu mai putem respecta cealata legislatie in vigoare aplicabila.
Dorim precizari pentru aceste cazuri particulare.
Multumim!

Andrei Constantin
 User  Andrei Constantin
a intrebat la 09 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024