ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salariu incasat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez in cadrul unei companii private, angajata pe perioada nedeterminata. Anul trecut am ocupat o pozitie superioara, inlocuind o colega pe perioada concediului de materninate. Pe durata contractului salariul mi-a fost majorat corespunzator pozitiei ocupate. Dupa expirarea perioadei mentionate, am revenit la pozitia ocupata initial, evident diminuandu-se salariul, prin semnarea unui act aditionat la CIM. Totusi, dintr-o eroare, probabil a colegilor din dep. HR, primesc in continuare salariul majorat, chiar daca exista acel act aditional semnat prin care este mentionat salariul redus.
Intrebarea mea este ce optiuni am eu, din momentul in care se descopera greseala: trebuie sa restitui suma necuvenita incasata si pe lunile anterioare sau incepand cu acea data salariul va fi cel din actul adtional?

Multumesc!


Adaugata in: Drepturi salariale
Avram Simona
 User  Avram Simona
a intrebat la 11 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Avram Simona
 User Avram Simona
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Oct. 2012
Va multumesc pentru raspuns! As dori sa va intreb in continuare, daca mai exista temei legal de recuperare a sumelor necuvenite incasate daca:
- in aceasta perioada (in care s-a incasat salariul mai mare necuvenit), s-au eliberat adeverinte de venit, semnate, stampilate si fluturasi de salariu, la fel semnati si stampilati, cu salariul incasat (cel eronat);
- s-a prezentat demisia, iar nota de lichidare este semnata si stampilata, avand rubricile "sume necuvenite din salariu" completate cu 0.

Va rog sa-mi spuneti daca in aceasta situatie mai poate recupera angajatorul sumele respective (chiar daca intre timp a semnat alte documente) si in cat timp? Eventual daca are dreptul de a aplica si penalizari?

Multumesc mult
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Oct. 2012
Da, conform Codului muncii, daca salariatul a incasat de la angajatorul sau o suma nedatorata are obligatia restituirii ei.

Art. 256
(1) Salariatul care a incasat de la angajator o suma nedatorata este obligat sa o restituie.

Salariul ar fi trebuit sa fie cel din actul aditional incepand cu data mentionata in cuprinsul lui pentru aplicarea acestei modificari. In cazul dvs este vorba de o eroare din partea colegilor de la HR, sfatul meu ar fi sa le sesizati aceasta problema.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024